Hälsingehuset är lite av ett never ending renoveringsprojekt. Det kan också vara så att hela min familj är drabbad av kronisk projektsjuka. Alltid ska något fixas och göras om. Rast och godan ro är inte vår grej.

Men när vi höll på och grejade som bäst med att byta ut pallkragar och möblera om jordgubbsplantor så sa mamma att sockerkaka vore gott.

Och det vore det ju. Ja, det är det nog nästan alltid. Dessutom är det busenkelt att svänga ihop, så jag gick in och gjorde det.

Sockerkaka, alternativt hederliga no-fuss kanelbullar, sitter som en smäck när man håller på som bäst med grejer som ska fixas i en trädgård långt ute på landet. Det satt också fint innan cykelturen jag gav mig iväg på efteråt.

Lite senare, när jag kommit hem från min cykling och fortsatte plantera om jordgubbsplantor och solen sakteliga begav sig neråt trädtopparna så svor mamma och sa att hon glömt baka baguetter inför kvällens grillning. Baguetter är också busenkelt att sno ihop, så jag gick in och gjorde det. Riktigt goda baguetter, sådär lagom varma från ugnen, är nämligen perfekt tillbehör till grillat och goda röror efter en hel dag utomhus.

[insert]Hälsingland[/insert]

[insert]Hälsingland[/insert]

[insert]Fika i Hälsingland[/insert]

0