Ni som hänger med mig på Instagram har sett att vädret är galet fint här i Åre idag – därför tog jag en tidig eftermiddag och snörade på mig trailskorna och åkte till Vålådalen. Blanktjärnsrundan, med den smaragdgröna Östra Blanktjärn, är en höjdpunkt bland alla lederna i södra Årefjällen.

Trots att det är rätt blött på stigarna just nu så är det redan en populär led att vandra och jag sprang om några sällskap på vägen. Överallt porlade små bäckar och längst bort dit solen inte når så låg ännu snön tjock.

Förra året sprang jag också Blanktjärnsrundan just i början på maj och då såg det ut såhär.

Jag brukar nästan alltid se renar häromkring och det gjorde jag även idag; den här gången gömde de sig bakom några träd i skogen där stigen är som stenigast och knixigast. Där är det inte jättekul att springa just för att stenarna är så spetsiga, så jag hade inte så stor koll på vad som syntes runt omkring mig – men hörde att det prasslade till och där stod de och stirrade.

I bröstfickan hade jag en chokladshot från Clif bar som jag festade på när utsikten var som bäst över den gröna spegeln på tjärnen. Hazel passade på att ta ett bad och solen sken milt och varmt. Klart bra löppass!
[insert]östra blanktjärn vålådalen 02[/insert][insert]östra blanktjärn vålådalen 03[/insert][insert]östra blanktjärn vålådalen 05[/insert][insert]östra blanktjärn vålådalen 01[/insert][insert] östra blanktjärn vålådalen 06[/insert]

1