Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

En liten topptur

Det här med att ha hund är bra grejer för hälsan om jag enbart baserar hälsa på antal steg som jag går. Jag snittar högt de dagar jag har Hazel här i Åre! Igår landade vi på mellan 20-30 000 steg, men då sprang vi ju en bit också såklart. Oavsett fart under fötterna så är vi ute väldigt mycket och upptäcker nya grejer.

I lördags hade jag nog inte rört mig utanför dörren om jag inte haft hund – inte när det snöblandade regnet står som spön i backen och det är konstant jämntjockt och mjölkvitt ute. Med Hazel så checkade jag in på drygt 10 000 steg ändå.

Dagens pass hade kategoriserats som styrkelöpning, om jag orkat springa. Men grusvägen upp till Linbanans bergstation i Duved springer i alla fall inte jag uppför. Gör du? Vissa partier fick jag mjölksyra i benen bara av att gå uppför. Desto härligare när vägen svängde och istället korsade backen – vad lätt det kändes då!

När man nått Linbanans bergstation kan man när markerna väl torkat upp lite fortsätta vandringslederna mot Forsaskalet och runt Mullfjället.

Duved www.traningsgladje.se Duved www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Ah – men det finns så mycket mer hälsa med hund! Även om steg verkar vara vår tids mått 🙂 Men för mig är hund så mycket mentalt också: kärlek, lek, trygghet och glädje – hälsomått av rang 🙂 Nu har jag inte längre hund, men har haft.

  Emilia 2015-05-25 23:11:46 http://enemilia.se
  Svara
 • Märta: haha våra hundar är heeeelt olika! 🙂

  Erica: ja visst är det roligt, håller med dig – det ska vara rätt tajming!

  Sara 2015-05-25 22:50:24
  Svara
 • Kan bara instämma, Aldrig har jag gått så mycket på upptäcksfärd på fjället som när jag hade hund. Vi hittade kallkällor och nya vyer som jag aldrig hittat till annars. Saknar hund, men vi kommer vänta något år till innan vi skaffar en ny. Jag vill inte att den ska få för långa dagar hemma utan sällskap. Men i framtiden, så….

  Erica - Stuga på fjället 2015-05-25 21:58:29 http:///www.stuganpafjallet.wordpress,com
  Svara
 • Fantastisk bild på Hazel!

  Och ja, att ha hund hjälper en verkligen att komma ut i alla väder. Även om man, som jag, har en som helst inte blötar ner tassarna utan går långa omvägar runt vattenpölarna 😉

  Märta Johansson 2015-05-25 21:11:11 http://trailflirt.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger