Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

10 saker jag gör (och inte gör)

1. Jag köper bara svensk mjölk. Bara, bara, bara. När det gäller Arla och de övriga mejerijättarna så köper jag enbart eko. Ibland köper jag extremt härproducerat (t.ex Åremjölk) och då finns inte så mycket märkning.

2. Jag köper aldrig fläskfilé eftersom jag associerar det så starkt till dansk produktion. Gris äter jag nog bara till jul och då har jag valt eko eller från gårdsbutik de senaste åren.

3. Jag köper sällan kyckling på grund av levnadsvillkoren men om jag köper kyckling så är det i princip bara Bjärekyckling, vilket är majskyckling. Konstigt måhända för när det gäller den amerikanska hälsoköttdebatten så är ”corn fed” dåligt och ”grass fed” det optimala.

4. Med tanke på ovan så kommer det nog inte som någon överraskning att allt annat än eko-ägg också går bort. Utan några som helst undantag när jag lagar mat hemma; det kan dock vara svårt när jag äter borta. Men på sådana här ställen går hönorna på gården och allt fler ställen profilerar sig som eko och med det lokalproducerade som självklarheter.

5. I Tylösand finns en kiosk som stått där den står i en herrans massa år. Om somrarna brukar det stå en skylt med varm korv utanför, samma skylt har alltid används och eftersom priserna gått upp har handlaren helt sonika kryssat över det gamla priset (fortfarande fullt synligt) och skrivit ut ett högre pris. Det gör mig extremt irriterad och jag handlar av princip aldrig där, inte ens när jag är jättetörstig efter att ha sprungit Prins Bertils stig som går från Halmstad till Tylösand.

6. Jag skulle aldrig få för mig att flyga med Ryan Air.

7. Jag väljer hellre att åka buss i Stockholms lokaltrafik, än tunnelbana – även om bussresan tar längre tid. Bästa bussen är 3:an. Här sitter nästan bara pensionärer på väg mot någon av sjukhusen som bussen går mellan.

8. Jag handlar sällan på HM och liknande budgetkedjor. En dag fick jag sådan konsumtionskväljning när jag var inne på en HM-butik och sedan dess har jag varit på HM vid ytterst få tillfällen. Men, jag handlar fortfarande så någon vidare konsumtionsstoppstolthet ska jag absolut inte skryta med.

9. Jag har så sjukt kort tålamod med butiksköer så ofta skiter jag i att handla om det är för lång kö. Inget är så mycket värt att jag ska lägga en kvarts kö på det eller mer. Det säger nog lite om hur jag värderar saker vs. min tid. Min högst personliga uppfattning är att butiker där personalen värderar uppackning av varor högre än att sälja till kunder inte ska ha mina pengar. Graden av service styr i högsta grad var jag handlar.

10. Om jag bara skulle få ta med mig en sak från mitt hem så vet jag inte vad det skulle vara. Inte för att jag har så många saker att ta med, utan för att inga materiella grejer är oersättliga. Jag är lite orolig för denna punkt, för tänk om jag sitter på mitt hem – typ 70 år gammal – och saknar ”saker” från mitt liv som jag skulle ha sparat. Men, vad skulle det kunna vara? (När det gäller bilder och sånt så finns de ju i ”molnet” tänker jag)

Vad skulle du ta med dig – och varför? Tänker du som jag eller tycker du att jag är knasig?

indalsälven brattland

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Grym lista! Håller med om mycket och speciellt den om bussar i Stockholm. Om det är för långt för att gå blir det helst buss, så mycket trevligare och lätt värt den extra tiden!

  Katrin 2015-05-26 20:08:18 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Tycker du är så himla härlig!
  Instämmer i precis allt faktiskt. Fast jag gillar buss 4 också. Älskar att sitta där och fundera och se Stockholm. Gör precis allt för att slippa tunnelbanan.
  Kan faktiskt inte komma på en enda sak jag inte skulle klara mig utan. Har ju fått börja om helt en gång och insett att saker inte är det viktigaste.
  Du är fin du!

  Katarina 2015-05-26 19:55:52 http://katarinaratcliffe.se
  Svara
 • Foton skulle jag ta, jag har en hög med cd-skivor med backup i en hylla i hallen, hinner jag tar nog datorn också (iofs backup-ad i molnet men ändå).

  Jag håller med om din lista, särskilt kyckling och ägg, vi köper Bosarps kyckling (eko) eller nån gång Bjäres majskyckling. Det är svårare att veta när man köper mat ute men i mitt fall är det såpass sällan att jag inte tänker ha dåligt samvete för det. Fläskkött köper jag bara ekologiskt eller från våra lokala uppfödare. (Om du är i Halmstad borde du ju dra dig uppåt Slöinge och besöka Mostorps gårdsbutik, dom har ekologiskt fläskkött från Ragnarssons i tvååker) och Gudmundsgården som har frigående lyckliga och bökande grisar. När du ändå är där sladdar du inom Solhaga stenungsbageri och köper världens godaste bröd av världens bästa Sara! Finns även kafferosteri och äppelmusteri i Slöinge!

  Marina 2015-05-26 13:54:20 http://mindrefett.blogspot.se
  Svara
 • Intressant lista du fått fram.
  Jag hade nog tagit med mig foton om det gällde materiella ting. Foton och USB minnen för nyare foton från resor jag gjort.
  Annars tror jag inte att det är nåt speciellt som jag känner mig så värst fäst vid. Skulle möjligtvis vara mormors gamla lampa och fickur.

  Madelaine 2015-05-26 13:37:22 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Inte är du knasig inte!
  Många punkter håller jag med, som det här med mjölk och ägg. Fläskfilé gillar jag men skulle aldrig någonsin köpa något annat än svensk gris. Helst eko.

  Om jag skulle ta med något från mitt hem skulle det nog vara min svärmors vigselring och de bilder har jag på min dotter sedan hon var liten. Resten är bara matriella ting som egentligen bara är just matriella ting.

  Helena Enqvist 2015-05-26 10:46:54 http://helenaenqvist.se
  Svara
 • haha, dåligt samvete för att jag älskar fläskfilé 😉 men jag borde/ska bli bättre på eko!
  Nåt jag tar med mig… familjen och katterna förstås. Den externa hårddisken med alla gamla (läs jättegamla) bilder på och farmors brudkista.

  Camilla 2015-05-26 07:18:12 http://camillatranar.com
  Svara
 • Mycket stämmer in på mig också 🙂
  När det gäller materiella saker är jag generellt sett ingen materialist, MEN jag skulle inte vilja förlora min förlovningsring och norrbottensring!

  Emi 2015-05-25 22:05:19
  Svara
 • Vilken intressant lista! Jag vet inte vad jag skulle ta med mig… Eller ja, hårddisken eftersom jag ännu gått in i molnets värld vad gäller mina bilder 🙂

  AktivaDagar-Camilla 2015-05-25 20:35:28 http://aktivadagar.com
  Svara
 • Håller med till fullo! Om jag skulle vara tvungen att välja en sak (förutom min familj – de gör jag allt för!) så vet jag nog inte heller. Bilder kanske. Eller minnena från min gammelfarmor, som var min hittills enda riktiga själsfrände.

  Malin 2015-05-25 19:11:39 http://www.litelangre.se
  Svara
 • Känner sååå väl igen mig i punkt 9!!
  Blir frustrerad och rastlös i hela kroppen. 😛

  Ta med mig? Hm… Förutom familjen och hunden (såklart) möjligen något som är av affektionsvärde (om jag hinner. Inte så att jag riskerar livet liksom). Och INTE för att det är en pryl som är värd mycket pengar..

  Rund är också en form! 2015-05-25 19:06:36 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Jag vet exakt vad jag skulle ta med mig. Det brann nämligen i källaren i vårt hus i Belgien i vintras och då satt både jag och vår inneboende utanför huset på en mur med varsin laptop i famnen och väntade på brannkåren.

  Kari 2015-05-25 16:55:18 http://forskojsskull.se/
  Svara
 • Jeg ville tatt med meg dagbøkene mine som jeg har skrevet i siden jeg var ni. Det er interessant og spennende å gå tilbake i dem og se hva jeg har tenkt, gjort og følt og sammenligne med hvordan det har blitt og er nå. Kan tenke meg det blir enda mer spennende når jeg er på slutten av livet. Å ha et helt liv med tanker spart, svart på hvitt.

  L 2015-05-25 15:44:57
  Svara
 • Word!
  Jag kan skriva under på i princip alla dina punkter.
  Jag har valt bort/till vissa saker i livet oerhört aktivt. Man kan inte göra allt, men alla kan göra något.

  Karin 2015-05-25 12:51:57
  Svara
 • Skulle jag bara få välja en sak blir det nog faktiskt ingen. Däremot har jag nog 10 saker jag har mer kär än allt det andra. Av de 10 vitt skilda sakerna går inte att välja ut nån eftersom de är mig kära av så olika anledningar.
  Flyger inte heller Ryan Air. Hellre resa mer sällan och dyrt än ofta och billigt.

  Nipe 2015-05-25 12:48:07 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger