Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Kroppsnoja och lite vikthets

Det senaste podavsnittet i Träningsglädje Talks handlar om den senaste tidens svallvågor och hälsohets som står oss upp i halsen, samtidigt som jag undrar om vi är ena lata jävlar. Lyssna och lämna en kommentar med hur du tänker – jag vill veta!

traningsgladjetalks02

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • […] smärtsamma, tuffa och magiska inlägget från Petra. Bästa jag läst på länge. Eller Saras podd om kroppen och den här förbaskat vidriga kränktheten som sprider sig bland oss märkliga människor. Om mig […]

  Kedja fast mig hemma nu! | Om du var mina träningstajts – hade du varit svettig nu 2015-06-02 11:05:38 https://minatraningstajts.wordpress.com/2015/06/02/kedja-fast-mig-hemma-nu/
  Svara
 • […] om dagen lyssnade jag på ”Träningsglädje Talks”, avsnittet ”kroppsnoja och lite vikthets”. Alltså, just detta ämne är något […]

  - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar 2015-05-27 09:31:18 http://www.springerochtrimmar.se/tankar-om-halsa/4623/
  Svara
 • Jag söker personligen balans gällande träning, kost och hälsa. Det är ungefär 1 år sedan jag av en slump hittade din podd och vidare till bloggen.

  Det låter kanske klychigt, men din blogg har satt ett stort positivt avtryck i mitt liv. Glädjen och motivationen.

  Keep up the good work!

  Tina 2015-05-25 19:51:55
  Svara
 • Kloka ord och tankar från dig (som vanligt)! Jag lyssnade när jag sprang i förmiddags och springturen blev så behaglig av det! Tack också för att du hjälpte mig förstå den där symbolen – triggersymbolen. Har undrat lite över den, men nu förstår jag! Och visst är det synd att det ska finnas så många sköra där ute som inte klarar av att se vissa bilder och läsa vissa texter. Det vore så härligt om fler uppfattade det som inspiration istället för hets och dåligt samvete.

  Karin FitnessochHälsa 2015-05-25 13:53:20 http://www.fitnessochhalsa.se/
  Svara
 • Bra och balanserat (as usual) tyckt 🙂

  Som volontär i Frisk & Fri kan jag verkligen inte förhålla mig objektivt till detta längre: jag ser direkta effekter på det bloggare delar i de desperata rop på hjälp som landar i min mailbox… Och tyvärr är det lite för enkelt att säga att ”ja, men de mår ju redan dåligt/har dålig självkänsla” o.s.v. – forskning visar att sociala media kan påverka även den som från början är frisk och stark i sig själv.

  Sen kan man givetvis ifrågasätta hur mycket ansvar varje enskild person har – vilket jag tycker du gör bra i podden!

  Har skrivit om det här med triggers: http://liselotte.livskick.nu/2015/04/13/triggers-info-insikt-och-en-liten-bon/
  Då återigen utifrån min erfarenhet från sjuka personer (inkl mig själv). Slutsatsen för den som inte vill läsa mer ingående om träning/mat/utseendetriggers:
  ”Med andra ord: vi triggas av olika saker. Det är inte så konstigt egentligen: Vissa gillar att se våldsamma actionfilmer, som får romcom-älskaren att bli illamående – och tvärtom. Men det tar ett tag för den som inte varit sjuk eller nära någon drabbad att förstå den biten när det kommer till så vardagliga, livsförutsättande fenomen som vår kropp, vår aktivitet och vår föda. Och vi kan aldrig begära att alla ska förstå, eller ens alltid ta hänsyn till, hur vi triggas. Kanske är min enda poäng med att skriva om det här att väcka en liten insikt. Och en bedjan om att i alla fall inte provocera i onödan.”

  Liselotte 2015-05-25 13:45:53 http://liselotte.livskick.nu
  Svara
 • Åh ska lyssna, kommentera igen och kanske ta snurr på ett inlägg om det.

  Jessica 2015-05-24 18:08:56 http://www.jessicaclaren.com
  Svara
 • För mig är hälsohets något som är folks dåliga samvete. Jag tycker inte det finns någon hets. Sedan kan man välja att känna sig hetsad om man vill, liksom många som du säger väljer att känna sig kränkta ( eller var det i Geniförklarat de pratade om det) hur som helst man kan ju inte hålla på och triggervarna folk då alla säkert har olika triggers. Dessutom tror jag att behovet för triggers i en träningsblogg är ännu mindre. Det vore ju konstigt om det inte handlade om träning och kanske mat i denna typen av blogg. Sedan är det svårt det där med vikt eller inte. Jag tror att alla som någon gång kämpat med vikt inte har några problem med om bloggar ibland handlar om vikt. Men balansgången är svår… Viktigt och svårt ämne…

  Zara (Löparflickan) 2015-05-24 14:54:16
  Svara
 • Mycket bra Sara!
  Jag har ju gjort en ganska stor viktresa och bloggat en del om det. Men precis som du så går min resa och mitt bloggande mer och mer mot att handla om att leva på ett sätt som ger mig energi och glädje. Jag är bra som jag är och jag gillar mig själv. Att träna för att det är kul, utmanande och härligt. Och att äta varierat och inte fokusera på vikten för att den är oväsentlig.

  Camilla 2015-05-24 11:48:39 http://www.camillatranar.com
  Svara
 • Katrin: oooh du har en hel värld med kul poddar framför dig, finns ju massor numer!

  Sara 2015-05-24 01:11:16
  Svara
 • Känns som jag nästan är den enda som inte lyckats med att lyssna på dina poddar. Tror att de är kloka och tankvärd 🙂 Dessväre har jag inte tagit tag i att fixa app/ladda ner pod……står dock på att göra listan!

  Katrin 2015-05-23 23:32:38 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Oh, I love anything with apples and those plates are gorgeous.

  Noor 2015-05-23 22:23:47 http://www.nooralqahtani.com
  Svara
 • Fanny: jag skulle nog haft dig med mig i podden Fanny!!!

  Sara 2015-05-23 21:03:46
  Svara
 • Mmmm lördagsmys för mig bestämt då! Sara-podd-time, wiho 😀

  Fanny Roethlisberger 2015-05-23 20:42:54 http://www.roethlisberger.se
  Svara
 • Marja: ja! berätta vad du tyckte sedan!

  Charlotta: jag vill höra alla tusen, för visst är det inte svartvitt! haha kul med din respons! 🙂

  Fanny: jag håller helt med; det är ett större perspektiv än vad Clara säger och gör. lyssnade på OBS (är ju P1-freak) och tyckte det var väldigt intressant! Är nyfiken på Wellnessyndromet, måste låna på biblioteket!

  Sara 2015-05-23 14:41:42
  Svara
 • Intressant ämne! Har väldig många tankar kring det. Det känns som ett väldigt typiskt exempel på hur individfokuserade vi är i dagens samhälle. Istället för att diskutera de bakomliggande problemen o strukturerna pratar man bara om en enskild person o om hurvida hen gjort rätt eller fel. Problemet är ju inte vad Clara gör eller inte, utan de faktorer o strukturer som finns kring hälsa o så. Ett poddtips på ämnet; OBS magasin hade i onsdags ett program om hur stora kroppar framställs i media mm. Mycket intressant o sättet perspektiv på frågan. Även boken wellnessyndromet är väldigt bra på temat. 🙂

  Fanny 2015-05-23 14:39:02
  Svara
 • Har precis lyssnat och har tusen tankar. Har alltid det när det kommer till det här ämnet p.g.a känns så komplext. Jag har ju gjort den där resan också, från att ha bloggat om vikt (om än tveksamt) till att bestämma mej för att inte göta det alls, bara vara nöjd och glad i mitt eget skinn istället:) Får nog lov att skriva ett inlägg om det här och alla tankar. Sjukt bra avsnitt, du är så klok och vettig!

  Förresten, chocken när en i godan ro sätter sej för att lyssna på favoritpod och plötsligt hör sitt eget namn omnämnas! Haha, någon skulle ha fotat mitt ansiktsuttryck. Tack för det, blev jätteglad!

  Charlotta Sofia springer o trimmar 2015-05-23 14:00:13 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara
 • Underbart med ett nytt avsnitt, ska lyssnas!

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-05-23 13:28:11 http://bakasockerfritt.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg