Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Om tid

Jag spelade in ett nytt podavsnitt idag, det kommer ut om någon vecka eller så. Avsnittet handlar om tid, ur många perspektiv. En sak vi pratade om är ställtid.

Bodil Jönsson gjorde begreppet ställtid populärt i hennes bok ”tio tankar om tid”. Såhär sa hon om det:

”Ställtid innebär tid att ställa i ordning, ställa av och ställa om. Också i ditt inre. Det mesta blir bättre gjort och roligare om du får den ställtid du behöver.”

Många frågar mig om det inte är jobbigt att ”flänga” så mycket men jag kan tycka att det är det härligaste som finns. En kollega höjde på ögonbrynen när jag skulle skjutsa Hazel till Hälsingland över en helg och sa något i stil med ”oj då, 80 mil!”

För mig är det 80 mil njutbar ställtid. Tid att reflektera över saker och ting. Att få ordning på tankarna. Jag har väldigt lite ställtid när jag är hemma, eftersom jag jämt har så mycket att göra. Men i bilen kan tankarna vandra, lite som när jag springer. Men när jag springer vill tankarna vara kreativa och hitta lösningar. När jag kör bil vill tankarna bara vila i sitt vandrande.

Att köra de små inlandsvägarna som jag ofta väljer när jag kör mellan Hälsingland och Jämtland ger mig bättre ställtid än att bara rulla motorväg. Jag föredrar de små vägarna eftersom jag inte vill samsas om vägarna med annan trafik, dessutom är det rogivande att köra förbi små byar och tjärnar.

Förresten, TACK för alla era kommentarer på det här inlägget. Så himla roligt att höra era tankar. Fortsätt med det!

Mattmar, Åre www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • 10 tankar om tid, läste för ca 20 år sen ( kan det vara så länge sen) . En bok med många kloka insikter som jag fortfarande påminner mig själv om. Borde läsas av alla. Ska genast lyssna på din pod!

    Mia 2015-05-11 16:42:50
    Svara
  • Så härligt! Och jag har min ställtid på väg hem från jobbet, cirka 40 min. Med lugn och behaglig musik i öronen. Ingen fokus på alla människor utan bara fokus på mig själv…där och då. Funkar fint =)

    Mari 2015-05-11 07:50:37 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind