Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Glutenfri hamburgare

Jag älskar hamburgare. Älskar, älskar, älskar! De senaste åren har många hamburgerställen poppat upp i Stockholm men jag har inte ens varit på Flippin’ burger. Däremot har jag varit på Phil’s och Burgers & Beer. Var någonstans äter man den godaste hamburgaren i Stockholm?

Ibland gör jag hamburgare hemma. Men inte så det står i direkt proportion till hur mycket jag gillar det. Från proffsen har jag lärt mig att man inte ska joxa för mycket med köttet när man steker det – rör det så lite som möjligt är rådet. Det tog jag till mig igår när jag brassade burgare på spisen efter löppasset. Jag tog köttet från påsen och la det nästan direkt i stekpannan; kryddade gjorde jag när det stekte till sig.

Hamburgerbrödet kan dock vara den mest intressanta biten från gårdagens middag. Det fina med glutenfria recept är att det går snabbt. Så också glutenfritt hamburgerbröd. Hanna är min pålitligaste källa och jag använde hennes recept för glutenfria korvbröd som jag hittade här. Jag modererade lite i mängderna och gjorde hamburgerbröd. Sak samma, tänkte jag.

Mellan bröden hade jag två skivor hamburgare, stekt ägg och så lite nya såser från Johnny’s som jag hittade på ICA. Smarrigt god middag som det nog blir repeat på ikväll!

glutenfria hamburgare

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Jag älskar också hamburgare. Gärna på Restaurang AG på Kronobergsgatan, Kungsholmen. Där äter jag den som är standard. Gudagott!
  Annars har jag gjort en god variant hemma. Med ugnsbakad portabello, istället för kött och getost.

  Alis 2015-05-06 19:59:46 http://mittalisliv.blogspot.com
  Svara
 • +1 på hamburgerlover. min favorit har blivit köttet mellan två skivor hembakat surdegsbröd. mmmm…

  Mia 2015-05-06 19:50:47 http://www.menmia.se
  Svara
 • Smaskens! Jag tycker iofs det är lika gott att bara lägga salladsblad som ”bröd” – har inte lyckats göra något riktigt bra (naturligt) glutenfritt, tycker dom blir torra eller tunna 😉 Får kanske prova Hannas recept 😀

  Marina 2015-05-06 17:25:26 http://mindrefett.blogspot.se
  Svara
 • Gillar också att baka glutenfritt just för att det är så sjukt smidigt. Annars är det ju jäsning och grejer. Alltså, jag har aldrig provat ägg på burgare, det kanske jag borde? 🙂

  Charlotta Sofia springer o trimmar 2015-05-06 14:19:36 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara
 • Prime Burger på Birger Jarlsg. eller Folkungag. gör goda burgare Phil’s som Anna nämnde är också bra! Och så rekommenderar jag en tur till förorten: Bun Meat Bun i Farsta Strand. De kör potatisbröd till sina burgare. De har en fantastisk lakritsshake (iofs mer smak av turkisk peber men men..) 😀

  Lotta 2015-05-06 14:04:40
  Svara
 • Marja: ja finns ju massa kul vego man kan göra

  Jessica: ja gör’t!

  Anneliten: testa när du är på bra ställe, min favorit är en miniburgare med tryffel och taleggio på Vinbaren i Åre. jag får burgarinspo när jag äter dem på restaurang – och så går jag hem och gör likadant till någon annan middag. klicka på länken för recept; bara att blanda ihop, låta stå i 10 minuter och grädda i ca 20!

  Anna: ja, vi ses här uppe!!

  Pilla: var i världen äter man den godaste?

  Sara 2015-05-06 11:58:53
  Svara
 • Burgare är verkligen bäst! Din såg toppengod ut 🙂

  pilla 2015-05-06 09:15:33 http://runwap.com
  Svara
 • Phil´s burger finns på Gärdet nära där jag bor. Riktigt goda!

  Men mina favoriter är när mamma & pappa steker ute på stora wokpannan över öppen eld, av älgkött. SÅ gott! 🙂

  Längtar för övrigt till Jämtland men kommer upp till Workout Åre. Hoppas vi ses där!

  Kram

  Anna - Trend o träning 2015-05-06 08:55:24 http://trendotraning.se
  Svara
 • Jag gör ofta hamburgare hemma men skulle aldrig få för mig att äta det ute. Utom på Vigårda i Mood-gallerian – där har de fantastiska burgare.

  Undrar lite över det där att glutenfritt bröd är snabbt. De recept jag har är tvärtom – väldigt tidskrävande.

  anneliten 2015-05-06 08:34:54 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • Detta måste jag testa. Såg ju supersmarrigt ut 🙂

  Jessica 2015-05-06 08:33:48 http://svemelia.wordpress.com
  Svara
 • Vilken fin burgare! Det är sällan jag gör och äter hamburgare. Ibland stekar jag bara på någon slags veggovariant.

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-05-06 07:25:26 http://bakasockerfritt.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind