God morgon världen och god morgon vår. För nu går vi in i den första vårmånaden på riktigt! I fjällvärlden är våren kort eftersom vi har den stora lyxen att också ha vårvinter; men tur för mig att jag har den stora förmånen att få uppleva våren på fler platser. Våren 2015 kommer jag att spendera i Stockholm, Hälsingland och Halmstad.

Jag har inte alltid varit kompis med våren men i takt med att jag blivit äldre har jag accepterat den på ett annat sätt. Förut såg jag grusmoln och nakna träd, nu ser jag skira knoppar och mjuka solstrålar. Jag ser också en hel del skit i hörnen, smutsiga fönster och dammiga fönsterbräden – men sådant ser jag bara inomhus så jag gör bäst i att hålla mig ute tror jag.

Håller ni med om att året fördelar sig såhär:

Sommar: juni, juli, augusti

Höst: september, oktober, november

Vinter: december, januari, februari

Vår: mars, april, maj

I min mammas värld stämmer det där inte helt och fullt, eftersom hon envisas med en lång sommar fram till en bit in i september – men man får töja på gränserna lite om det är något bra. I bloggvärlden blickar vi gärna framåt, kanske lite för mycket, och ritar upp stora höstplaner redan i början av augusti, men det är ju okej att längta också!

Här är min vår-bucket:

ÅRE

> åka massor med skidor i Stendalen

> åka den pistade leden på baksidan av Åreskutan och äta lunch i Huså

> springa mer vintertrail i Ottsjö

STOCKHOLM

> flanera längs vattnet med take awaylatte i handen och kompis bredvid mig

HALMSTAD

> äta glass från Riccardos

> springa Prins Bertils stig

> ta in alla nyanser av grönt längs med Nissan

OAVSETT VAD JAG ÄR:

> springa med nya vårtights alldeles för tidigt och känna kylan krypa tätt in på skinnet men ändå hålla mig varm tack vare våryran

> alltid ha solglasögon i väskan, eller i pannan

> springa backintervaller utan dubbskor

> grädda våfflor och äta på balkongen

> morgonjogga ihop med morgonljuset

> baka kärleksmums. Har längtat efter detta länge nu – det känns hederligt och rekorderligt!

[insert]sararonne träningsglädje 01[/insert][insert] sararonne träningsglädje 02[/insert][insert] sararonne träningsglädje 03[/insert]

0