Vintern är inte över – efter jobbet fick jag ett ryck och åkte upp till Ullådalen för att åka längdskidor. Åre har varit lite som en alpby hela vintern; tunt med snö i byn men bättre snödjup uppe på fjället. Så också i Ullådalen. När det regnar här nere så snöar det där uppe. Det syntes på bilderna på Facebook; det var tydligen fin nysnö för skidåkarna i Tväråvalvet – och ett orört snötäcke i längdspåret.

Jag knäppte på mig skejtskidorna och tog mig ett varv i spåret. Jag tror att det är en fem-sex kilometer eller så. Vi var helt ensamma och det var ett härligt avslut på dagen. Dessutom är det häftigt att man i byn kan springa i vårskor och på fjället är det vinterkläder som gäller. Just idag var det bara solskenet som fattades för att det skulle kännas lite som att vara utomlands.

Den här vintern har inneburit mycket lärande; att cykla cross kanske inte var så annorlunda mot att cykla landsväg men skejt har varit väldigt annorlunda jämfört med klassiskt. Även om min utveckling inte går så himla snabbt så blir jag ändå långsamt bättre för varje gång jag åker. Idag var till exempel första gången jag faktiskt åkte en “längre” runda istället för att åka flera varv på en kortare bana.

Det är stärkande att kliva utanför sin comfort zone!

[insert]craft sportswear längd 01[/insert][insert]craft sportswear längd 02[/insert][insert]craft sportswear längd 03[/insert][insert]craft sportswear längd 04[/insert]

0