Snart är det äntligen dags för fredagsmys och jag kommer förmodligen spendera en stor del av kvällen med att dammsuga hundhår. En bra grej med hund är att jag städar mer. Jag är annars inget fan av städning; därav superbra med städhjälp i Stockholmslägenheten så att det faktiskt blir gjort – och bra att jag ofta får besök till Åre så att jag inte har något annat val.

Som vanligt har det varit en vecka som gått i raketfart och om jag inte skulle jobbat så aktivt med att fylla min vardag med små äventyr skulle jag inte hinna med någonting alls. Ungefär samma gäller för helgerna; om jag inte styr upp så springer timmarna iväg.

Ikväll ska jag och Hazel avsluta veckan på bästa sätt med en löprunda med inbakade backintervaller. Sedan tänkte jag göra de här kalljästa frallorna till imorgon bitti och så ska jag planera lördagens solskensäventyr.

Under hela mars kommer besöken att avlösa varandra och jag ser fram emot att åka massor med skidor i backarna. Men just imorgon blir det äventyr till fots; förmodligen kommer jag att åka till Vålådalen och ta med mig både snöskor och längdskidor – eller så styr vi mot Edsåsdalen, för här finns extremt fina längdskidspår varav det längsta är uppemot två mil.

När jag kommer hem tänker jag mig en kopp varm choklad med grädde och ett lass våfflor. I den bästa av världar skulle de stå framför mig så snart jag öppnat ytterdörren men jag gissar att jag måste göra det själv; om jag inte åker förbi en våffelstuga då.

Lördagseftermiddagen vill jag helst spendera framför skärmen och en film om vädret tillåter (läs: om det är grått och mulet). På min lista står: American sniper, The theory of everything och The imitation game.

På söndag kommer jag att kräva sovmorgon. Och kanske amerikanska pannkakor till frukost. Tända ljus och nymalt kaffe samtidigt som God morgon världen står på i bakgrunden. En långsam dag med långsamma aktiviteter. Kanske en långpromenad på fjället, kanske med termosen packad i ryggsäcken.

Vad ska du göra i helgen?

[insert]hazel träningsglädje IMG_9892[/insert]

0