Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Ta skidorna till Huså

I två år har jag sagt – och skrivit – att jag vill åka skidor till Huså; från Åreskutans topp ner på baksidan och ungefär en mils skidåkning till den lilla byn Huså som har ett eget liftsystem och dessutom egen backrestaurang. Igår blev det av!

Solen sken redan från morgonen även om Åreskutans topp låg inbäddat i ett moln. Precis enligt väderprognosen skingrade det sig snabbt och strax efter att vi promenerat upp till toppstugan och vi tog de första stavtagen utför var himlen blå igen. Perfekt födelsedagsväder för Elisabeth som dessutom passade på att fylla år igår.

För att komma till Huså kan man antingen åka offpist eller pistad led. Jag blev lite förvånad då man ska följa skylten ”Huså offpist” oavsett men det skulle man tydligen och efter ungefär en kilometers offpistiga svängar så bredde den pistade leden ut sig som en racerbana mellan de mjuka fjällen.

Vi var helt ensamma på fjället förutom när vi stötte på ett killgäng som berättade att de tog sikte på en av de närbelägna fjälltopparna och hade för avsikt att ta några sköna offpiståk ner till Stendalen.

På ett ställe lite längre ner hade en hjord renar gått över spåret och ännu lite senare stötte vi på en grillfest i en korsning. Det var Djupa gruvans krog som flyttat ut sin restaurangverksamhet till spåret. Här samlades skoteråkare och längdskidåkare och så vi – som fortsatte att åka nedåt mot restaurangen.

Efter en bra lunch – bättre än på många av backrestaurangerna i Åre – så hoppade vi på en skotersläde och fick typ dagens andra bästa upplevelse tillbaka till Åre igen. Det var bara vi tre på skoterkälken och föraren sa att om vi ville åka snabbare skulle vi göra tummen upp. Mia, som satt längst fram gjorde tummen upp hela tiden. Tror dock att hon mest ville göra tecken framåt att vi hade det bra… I Stendalen blev vi avsläppta precis framför liften – och då träffade vi på offpistgänget igen som visade deras linjer och så skämtade vi (de) om att de var utrustade till tänderna med grejer och att vi inte hade någonting men det gick ju fint det med.

Stendalen kan vara bästa eftermiddagshänget i mer eller mindre hela världen en solig vårvintereftermiddag så vi tog några åk i min favoritbacke. Sedan hann vi med lite mer skidåkning österut också, innan benen checkade ut och vi istället checkade in i soffan på Åre Granen för lugn after ski. Jag beställde in en alkoholfri paraplydrink och kände mig väldigt party.

Lite senare packade vi våra Speedos och åkte till Holiday Club för att simma. Vi hade återigen poolen nästan för oss själva och under Mias översyn övade jag andning och att få till rätt rörelser med armarna under vattenytan medan Elisabeth övade voltvändningar eftersom hon ligger rätt många steg före. Jag insåg att när jag dessutom fick till rätt benrörelser så är crawl jättejobbigt.

Efter några minuter i bubbelpoolen åkte vi hem och lagade middag och Mia svängde ihop en kladdkaka och inte långt efter det somnade vi sött efter en kalasbra dag.

Jag kan verkligen rekommendera att åka ner till Huså; supertrevliga människor och god mat och rolig upplevelse. Dessutom perfekt att komma tillbaks till Stendalen på eftermiddagen igen!

Vill man göra det som ett familjeäventyr kan man testa detta, för då får man tolkning till toppen också!

åre toppstugantoppen av åreskutanoffpist husåhuså pistad ledskoter från husåhuså skotersimbassäng åre holidat club bad

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • […] i Åre fortsätter. Efter en sådan här lördag, och sedan en till – så var det dags igen igår. Solen sken och himlen var blå och det var […]

  Bästa vädret i Åre 2015-04-12 13:06:22 http://www.traningsgladje.se/2015/04/en-battre-lordag/
  Svara
 • […] bra lördag! Precis som förra veckan då den såg ut såhär när vi åkte skidor till Huså. Vilket lördagsväder Åre bjuder […]

  Rid Haflinger i Krok, Åre 2015-03-28 21:26:58 http://www.traningsgladje.se/2015/03/haflinger-i-krok/
  Svara
 • Mari: sådana här dagar i ljuvliga! (idag är det inte lika fint dock…)

  Katrin: ja, verkligen. hoppas fler hittar hit!

  Sara 2015-03-22 19:01:38
  Svara
 • Vilken kanondag! Huså är ju en liten fin pärla 🙂 Bra jobbat med simningen!

  Katrin 2015-03-22 16:16:09 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Vilken fantastisk dag. Ser ljuvligt ut. Och ja, lite avundsjuk är jag allt 🙂

  Mari 2015-03-22 15:47:28 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Clara: det var det verkligen!!

  Stina: fast det finns mycket annat fint också! det är det som är det fina med fjällen, man kan göra så mycket! 😀

  Sara 2015-03-22 15:08:51
  Svara
 • Men åh så härligt det låter! Jag är ju själv från Jämtland men är alldeles för feg för att åka utför. Jag kan räkna tillfällena på en hand ungefär. Lite tråkigt då jag vet att jag gått miste om många vackra vidder och härliga upplevelser. Men att åka skoter, pimpla på isen och smutta på varm choklad i en renfällssoffa i en snödriva vågar jag mig i alla fall på och det är inte fy skam det heller emellanåt 🙂

  Stina - Tillvaron.se 2015-03-22 14:57:39 http://tillvaron.se/stina
  Svara
 • Det låter och ser fantastiskt härligt ut!

  Clara Edvinsson 2015-03-22 11:23:22 http://www.claraedvinsson.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger