Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Paleo pulled beef

Igår kväll påbörjade jag ett långkok; paleo pulled beef, som fick stå och dra över natten och en bit in på morgonkvisten. Receptet kommer från Åsa Söderberg och Paleokokboken Hälsokoden. När jag träffade Åsa för första gången, över en frukost på Nybrogatan 38, hade hon precis börjat med paleo – tänk så mycket som hänt sedan dess. Hälsokoden är hennes andra kokbok och jag tror att hon var i princip först ut på svenska bokmarknaden med hennes första kokbok med paleorecept.

Att göra pulled beef är enkelt. Jag skar en lök och lade i botten av en kastrull tillsammans med några vitlöksklyftor. Sedan i med en kött bit (fransyska för min del) som jag hade rubbat in med en mix av kryddor och så på med passerade tomater och så får det puttra på svag värme i ett gäng timmar.

Nyfiken på fler recept som är paleo? Spana in dessa:

Paleo brownies (raw)

Paleo muffins

Paleo chokladkaka

Paleo majonnäs

Paleo scones

Paleo mugcake

Paleo chokladmousse

Paleo pannkakor

Vad är paleo, kanske du undrar efter att ha läst det ordet lite för många gånger i det här blogginlägget nu. Paleo, eller paleolitisk kost, är när man undviker processad mat, spannmål, mejeriprodukter, socker och vegetabiliska oljor. Man gör det för att man vill äta så som man anser att människan ätit förr, innan man blev jordbrukare och före den industriella revolutionen.

Äter du paleo? Eller har du kanske ätit enligt paleo? Berätta, vad tycker – eller tyckte – du?

paleo pulled beef 01paleo pulled beef 02

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Testade på paleo, men tyckte att det blev svårt att följa. Älskar ägg i alla former, men tillslut tyckte jag att allt blev äggbaserat.

  Det mest positiva för mig blev synsättet att en grönsak inte bara behöver vara ett tillbehör utan faktiskt basen i din måltid.

  En kost utan havregryn och knäckebröd är dock inget för mig 🙂

  Tina 2015-03-12 12:27:51
  Svara
 • Emma: låter som förnuftigt tänk; äta mer ren mat helt enkelt.

  Marja: ja det är bra med godsaker som tillför systemet bra grejer!

  Anna: det har jag också gjort förut, måste göra det igen! har aldrig testat hennes recept men det är kul att testa nytt!

  Sara 2015-03-11 15:12:40
  Svara
 • Jag brukar göra Pulled chicken istället. Lite snabbare för oss otåliga och väldigt gott!

  Använder receptet från 56 kilo: http://56kilo.se/pulled-chicken/
  Massa saker i såsen, men jag tar det jag har hemma och som liknar lite. Har nog aldrig haft dijonsenap i till exempel….

  Anna Jansson 2015-03-11 11:08:07 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Jag bakar själv en del paleo, och blir supersugen på mer bakning när jag ser dessa goda recept! Mums!

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-03-11 10:04:36 http://bakasockerfritt.se/
  Svara
 • Jag har ätit Paleo. Kört Whole30, som är en 30-dagars kur, ett par gånger, och sedan ätit hyfsat Paleo resten av tiden i ett par år.

  Först tyckte jag att det var helt magiskt. Jag fick sådan energi, sov så gott på nätterna, blev superstark och glad. Med tiden avtog effekterna och det dåliga samvetet över allt köttätande (för det är Paleos problem!) började smyga på.

  I dag skulle jag nog inte gå Paleo igen, men visst finns det många delar som är bra: undvika processad mat, mjölk, mjöl och socker tror jag på, men däremot älskar jag mina baljväxter (vilket Paleo förbjuder)! Och innerst inne tror jag inte heller på någon form av restriktioner för att inte tala om hur mycket problem det ställer till socialt. Och mina läkarkompisar säger att all forskning visar att det sociala faktiskt har större betydelse för hälsan än sockret!

  EmmaS 2015-03-11 08:45:31
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger