Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Helgmys

Snart är det äntligen dags för fredagsmys och jag kommer förmodligen spendera en stor del av kvällen med att dammsuga hundhår. En bra grej med hund är att jag städar mer. Jag är annars inget fan av städning; därav superbra med städhjälp i Stockholmslägenheten så att det faktiskt blir gjort – och bra att jag ofta får besök till Åre så att jag inte har något annat val.

Som vanligt har det varit en vecka som gått i raketfart och om jag inte skulle jobbat så aktivt med att fylla min vardag med små äventyr skulle jag inte hinna med någonting alls. Ungefär samma gäller för helgerna; om jag inte styr upp så springer timmarna iväg.

Ikväll ska jag och Hazel avsluta veckan på bästa sätt med en löprunda med inbakade backintervaller. Sedan tänkte jag göra de här kalljästa frallorna till imorgon bitti och så ska jag planera lördagens solskensäventyr.

Under hela mars kommer besöken att avlösa varandra och jag ser fram emot att åka massor med skidor i backarna. Men just imorgon blir det äventyr till fots; förmodligen kommer jag att åka till Vålådalen och ta med mig både snöskor och längdskidor – eller så styr vi mot Edsåsdalen, för här finns extremt fina längdskidspår varav det längsta är uppemot två mil.

När jag kommer hem tänker jag mig en kopp varm choklad med grädde och ett lass våfflor. I den bästa av världar skulle de stå framför mig så snart jag öppnat ytterdörren men jag gissar att jag måste göra det själv; om jag inte åker förbi en våffelstuga då.

Lördagseftermiddagen vill jag helst spendera framför skärmen och en film om vädret tillåter (läs: om det är grått och mulet). På min lista står: American sniper, The theory of everything och The imitation game.

På söndag kommer jag att kräva sovmorgon. Och kanske amerikanska pannkakor till frukost. Tända ljus och nymalt kaffe samtidigt som God morgon världen står på i bakgrunden. En långsam dag med långsamma aktiviteter. Kanske en långpromenad på fjället, kanske med termosen packad i ryggsäcken.

Vad ska du göra i helgen?

hazel träningsglädje IMG_9892

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • […] deg och lade den i en brödkorg för att jäsa i kylen över natten. I går morse gräddade jag frukostfrallorna i en kvart i ugnen och holy moly – de blev makalöst goda. Så goda att ingen caféfrukost i […]

  Kalljästa frallor - Träningsglädje 2015-03-08 08:19:54 http://www.traningsgladje.se/2015/03/kalljasta-frallor/
  Svara
 • Underbar bild och man blir ju lite avis på din helg!
  Här är det Vasalopp som hägrar (tv-tradition sen barnsben) och en långtur i löparskorna.
  Ha en fin helg Sara!

  Camilla 2015-03-06 21:57:53 http://www.camillatranar.com
  Svara
 • Vad härligt det låter! Den här veckan har sprungit iväg för min del också. I helgen blir det fika, bakning, umgänge och företagsjobb som gäller!

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-03-06 20:43:58 http://bakasockerfritt.se
  Svara
 • Har sagt det förut och säger det igen; Attans vilken läcker hund du har. Ett riktigt charmtroll.
  Låter också kul att du får så mycket besök i mars. Det där livar ju upp en hel del.

  Min helg blir förmodligen laddad med löpning, som nu funkar fint i motionsspåret istället för på asfalt, och yoga. Min löpning har inte varit direkt regelbunden det senaste, så det är lite tungt nu i början att komma igång igen. Men man känner sig ju alltid så grymt nöjd efteråt.
  På söndag har jag egen yogaklass, så förutom den så blir det lite småplanerande ikväll och imorgon.
  Jag tänkte även passa på att tvätta bilen och har varit lite sämre på det här med att laga lite rolig spännande mat, så det vill jag också göra.

  Madelaine 2015-03-06 19:17:43 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Låter som en bra helg. Hoppas den blir toppen. <3
  Själv ska jag bara göra så lite som möjligt, andas frisk luft och hoppas på att vädergudarna har rätt om söndagens väder, som spås bli upp emot 13 grader varmt och sol. Då blir det långpromenad och bara lugn. Vasaloppet också förstås 🙂

  Mari 2015-03-06 18:25:43 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Høres ut som koselige planer!
  Jeg skal bli frisk fra influensaen, men håper å få en tur ut i skogen. Har ikke vært i skogen på over ei uke, så jeg har skikkelige abstinenser!

  L 2015-03-06 17:26:54
  Svara
 • Låter ljuvligt! Jag och mini tar en skogstur imorgon, bästa lördagsgrejen! Blir lycklig för din skull som har Hazel- hon verkar gudomlig och hon verkar passa så bra in i dina äventyr. Herregud jag är en sån hundtant va… 🙂 Kram från mig och ha en fin helg!

  Sandy 2015-03-06 13:55:43
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk