Jag fick mail från Rasmus – skidcoachen – för ett par dagar sedan. Han hade fixat till filmklippen från den här dagen och lagt till pedagogisk text så att jag ska komma ihåg vad vi pratade om.

Nu minns jag det han sa ändå – tekniska detaljer i skidåkning gjuter sig fast i min minnesbank eftersom riktigt snygg skidåkning kan vara det coolaste som finns. Eller, att göra vad som helst snyggt är coolt tycker jag. Oavsett om det handlar om att såga brädor på frihand eller göra en riktigt grym kortsväng i pist.

När jag kommer hem till Åre ska jag ge mig ut i backen och nöta. Framförallt på vinkeln i mitt yttre knä. Eftersom senaste veckans plusgrader blivit kallgrader igen så lär det vara hårt i backen. Perfekt för kantade skidor och aggressiva svängar. Jag har Rasmus åkning på näthinnan och siktar därefter!

Rasmus skickade också länk till den här skidteknikfilmen efter att vi diskuterat hur skidlärare från olika länder åker. Eftersom jag är lärd enligt kanadensisk skidåkning så tycker jag såklart att den är snyggast…

[insert]åre skidskola_01[/insert] Mellansväng; varken kort eller stor [insert]åre skidskola_03[/insert] Kortsväng [insert] åre skidskola_02[/insert] Kortsväng (mina bästa svängar)

0