Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Världscupfest

Tack för solen Stockholm, det var trevligt. Så ljust och skönt att glajjor och vårjacka hade suttit fint. Innan det blev mörkt hann jag med en promenad längs vattnet och fick mig både en solnedgång och betong till livs. Stockholmskärlek!

Imorgon åker jag till Åre igen, tillsammans med en hop vänner. Jag kan knappt förstå att det är torsdag. Hur hände det?

I Åre vankas det också solsken och kallgrader efter ett gäng dagar med slask. Och så ska det bli världscupfest. Skicrossparet Anna och Victor leder båda världscupen och jag hoppas på dubbelt upp för dem båda.

Dessutom öppnar Storulvåns fjällstation till helgen; och snart även Blåhamammarens och Sylarnas fjällstation. Det har fått mig att börja tänka på att det här med turskidor kanske man ska kolla upp… min skidsamling börjar växa sig stor och jag kan tycka att det börjar tänjas lite på gränserna vad jag har tid att ta mig för och utrymme att förvara allting. Plus att jag inte har särskilt mycket till tursällskap eller ens kan något om tur. Men jag tänker att det är väl bara att åka eller? Ni som går tur, berätta!


sara stockholm_03sara stockholm_02

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Fullkomligt älskar mina turskidor! Jag har ju kommenterat om att jag försöker lära mig skejta, men att jag känner mig som Bambi 🙂
  Turskidorna är trygga och stabila. Är jag osäker på skidföret så är de det säkra kortet. Du som bemästrar de andra skidstilarna kommer inte att ha några bekymmer med dessa.
  God Tur!

  Tina 2015-02-13 11:37:23
  Svara
 • Vad bra att du uppskattade det, Sara. Tack för länkning 🙂
  Knasigt om det inte går kommentera på min sida,säg gärna till om det händer igen.

  Katrin 2015-02-12 12:50:52 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Att gå på tur är en lisa för själen. Det finns inget mer avkopplande. Vi har gamla stugor som har varit fäbodar och ladugårdar på fjället i Ljungdalen, Härjedalen. 3 km till närmsta väg och massa orörd natur. Därifrån utgår vi på kortare och längre turer över och runt sjön Öjön. Vid fint väder kan man om man startar tidigt även hinna uppför Helags. Som barn tyckte man ju att det var oändligt långtråkigt, men idag längtar jag dit varje vårvinter. Blåhammaren och Sylarna har jag bara ridit till på sommaren, men det är magiskt vackert.

  Mina bästa tips är:
  Respekt för fjället och vädret. Som alltid! Kolla/lyssna på vädret och ta inga risker!
  Inte för mycket packning, men se till att du har lite extra om du skulle behöva söka skydd eller något annat oväntat skulle hända. Extra tröja, liggunderlag osv.
  Goda mackor och varm choklad. Gärna även chokladkaka att ta till om orken tryter lite.
  Solskydd och solglasögon! Det är inte kul att bli snöblind.
  Laddad mobil med teckning. Telia brukar vara bäst i svenska fjällen.
  Lämna meddelande om vart du tänker gå.
  Glatt humör, men där har du nog inga problem. 🙂

  God tur!

  Ebba 2015-02-12 09:57:33
  Svara
 • Att gå på tur är en lisa för själen. Det finns inget mer avkopplande. Vi har gamla stugor som har varit fäbodar och ladugårdar på fjället i Ljungdalen, Härjedalen. 3 km till närmsta väg och massa orörd natur. Därifrån utgår vi på kortare och längre turer över och runt sjön Öjön. Vid fint väder kan man om man startar tidigt även hinna uppför Helags. Som barn tyckte man ju att det var oändligt långtråkigt, men idag längtar jag dit varje vårvinter. Blåhammaren och Sylarna har jag bara ridit till på sommaren, men det är magiskt vackert.

  Mina bästa tips är:
  Respekt för fjället och vädret. Som alltid! Kolla/lyssna på vädret och ta inga risker!
  Inte för mycket packning, men se till att du har lite extra om du skulle behöva söka skydd eller något annat oväntat skulle hända. Extra tröja, liggunderlag osv.
  Goda mackor och varm choklad. Gärna även chokladkaka att ta till om orken tryter lite.
  Solskydd och solglasögon! Det är inte kul att bli snöblind.
  Laddad mobil med teckning. Telia brukar vara bäst i svenska fjällen.
  Lämna meddelande om vart du tänker gå.
  Glatt humör, men där har du nog inga problem. 🙂

  God tur!

  Ebba 2015-02-12 09:57:33
  Svara
 • L: stor längt på det!!

  Emmi: kolla Katrins länk nedan – hon postade precis ett superbra inlägg!

  Katrin: stort tack för ditt inlägg (som jag inte kan kommentera på, får error, men jag läste det och uppskattade det massor!!)

  Kari: bra tips där, tack!!

  Nellie: haha tack!!

  Sara 2015-02-11 23:44:01
  Svara
 • L: stor längt på det!!

  Emmi: kolla Katrins länk nedan – hon postade precis ett superbra inlägg!

  Katrin: stort tack för ditt inlägg (som jag inte kan kommentera på, får error, men jag läste det och uppskattade det massor!!)

  Kari: bra tips där, tack!!

  Nellie: haha tack!!

  Sara 2015-02-11 23:44:01
  Svara
 • Jag har tyvärr inga tips om turskidor men ville säga har mycket jag gillar din härliga attityd till nya saker. Jag känner så väl igen mig. 🙂 Klart du ska ge dig på turskidor, det verkar ju alldeles underbart! Kram

  Nellie 2015-02-11 22:54:37 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Jag har tyvärr inga tips om turskidor men ville säga har mycket jag gillar din härliga attityd till nya saker. Jag känner så väl igen mig. 🙂 Klart du ska ge dig på turskidor, det verkar ju alldeles underbart! Kram

  Nellie 2015-02-11 22:54:37 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Man kan hyra turskidor på Storulvån och testa. De är lite bredare så det kan vara skönt om det är obanad terräng. Jag skall tura triangeln för första gången i mars och är superpepp!

  Annars kan jag tipsa om STFs vinterfjällskurs för att lära sig grunderna. Det är tre dagar, med två nätter i tält och en natt i bivack. Ungefär det roligaste jag någonsin gjort. Den jag gjorde utgick från Storulvån så det ligger ju bra till för dig.

  Kari 2015-02-11 22:24:29 http://forskojsskull.se/
  Svara
 • Man kan hyra turskidor på Storulvån och testa. De är lite bredare så det kan vara skönt om det är obanad terräng. Jag skall tura triangeln för första gången i mars och är superpepp!

  Annars kan jag tipsa om STFs vinterfjällskurs för att lära sig grunderna. Det är tre dagar, med två nätter i tält och en natt i bivack. Ungefär det roligaste jag någonsin gjort. Den jag gjorde utgick från Storulvån så det ligger ju bra till för dig.

  Kari 2015-02-11 22:24:29 http://forskojsskull.se/
  Svara
 • Tror du vet min inställning till frågan….det är inte alls svårt utan bara att åka. Och njuta!

  Katrin 2015-02-11 21:48:00 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Tror du vet min inställning till frågan….det är inte alls svårt utan bara att åka. Och njuta!

  Katrin 2015-02-11 21:48:00 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Har också funderat på turskidor där uppe, så om du gör det så kom gärna med lite bra info! Har aldrig åkt turskidor innan men what could possibly go wrong? Så länge man har respekt för naturen och packning nog att klara av snabba väderförändringar så klarar man sig nog ganska bra. 🙂 Ha det så skoj om du sticker iväg!

  Emmi - explorista.se 2015-02-11 19:57:01 http://explorista.se
  Svara
 • Har också funderat på turskidor där uppe, så om du gör det så kom gärna med lite bra info! Har aldrig åkt turskidor innan men what could possibly go wrong? Så länge man har respekt för naturen och packning nog att klara av snabba väderförändringar så klarar man sig nog ganska bra. 🙂 Ha det så skoj om du sticker iväg!

  Emmi - explorista.se 2015-02-11 19:57:01 http://explorista.se
  Svara
 • Å gå på tur med fjellski er det som er å gå på ski for meg. Jeg synes det er så bra 😀 Det er noe helt eget å skli innover fjellet eller sikksakke seg opp ei fjelleside, lage seg ei lita grop, spise kvikklunsj, appelsin og drikke kakao, kanskje gå litt innover fjellet eller langs med fjellet før jeg kjører telemark ned igjen… det er herlig, det!

  Jeg har Åsnes Breidablikk sine uten stålkanter og er kjempefornøyd! Har flere venner som har samme type ski og de er minst like fornøyd. De sklir godt oppå snyen og kan også brukes i løyper, men er for brede til å gå i sporene med. Også er de jo himla fine!

  L 2015-02-11 19:52:40
  Svara
 • Å gå på tur med fjellski er det som er å gå på ski for meg. Jeg synes det er så bra 😀 Det er noe helt eget å skli innover fjellet eller sikksakke seg opp ei fjelleside, lage seg ei lita grop, spise kvikklunsj, appelsin og drikke kakao, kanskje gå litt innover fjellet eller langs med fjellet før jeg kjører telemark ned igjen… det er herlig, det!

  Jeg har Åsnes Breidablikk sine uten stålkanter og er kjempefornøyd! Har flere venner som har samme type ski og de er minst like fornøyd. De sklir godt oppå snyen og kan også brukes i løyper, men er for brede til å gå i sporene med. Også er de jo himla fine!

  L 2015-02-11 19:52:40
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger