Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Golden milk

Kanske har du hört talas om golden milk? Sett det på någon bild på instagram eller på en blogg. Jag sa precis hej till trenddrycken för 2015. De flesta hälsotrender föds i LA och så också denna gyllene dryck – golden milk som fått sitt namn från sin gula färg från gurkmeja.

Anja Forsnor skriver bra om golden milk här. Det som gör drycken så hälsosam är gurkmejan. En av mina före detta kollegor pratade sig varm om gurkmeja och sedan dess har jag varit medveten om vilken superkrydda det är, men kanske inte använt det så flitigt. Men, igår kväll gjorde jag pasta på gurkmeja och nu har jag en burk som står i kylen som jag kan göra golden milk av eller spetsa smoothies och mat.

Receptet på golden milk är enkelt: blanda ca 1 tsk gurkmejspasta med drygt 2 dl mjölk (vilken som helst funkar bra), 1 tsk kokosolja, eventuellt lite kardemumma och vanilj och honung.

Efter att ha googlat runt på recept så är det ovan det som flest använder; men till skillnad från Anja så uteslöt jag ingefära från min gurkmejspasta. Jag blandade bara 0.5 dl gurkmeja med 1 dl vatten, ett uns svartpeppar och så lät jag det koka ihop på låg värme i några minuter.

Varför hade jag svartpeppar i min gurkmeja kanske ni undrar? Tydligen så ökar svartpeppar upptaget av curcumin som finns i gurkmejan. Curcumin är bra för massor av saker; det är antiinflammatoriskt, bakteriedödande och kan även eventuellt motverka alzheimer och cancer bland annat. Hur forskningen ser ut vet jag inte – jag har inte satt mig in i några rapporter (men, det verkar rätt så vedertaget där ute i google world…)

Här är förresten ett annat recept på hur man gör pasta på gurkmeja.

Hur smakar golden milk då? Som chai ungefär. Det beror såklart lite på vilket recept man gör golden milk efter men jag gillade smaken av mjölk, kardemumma och en hint av sött från honung. Gurkmejan bidrar nog lite också. Överlag så känns golden milk som en ganska perfekt kvällsdryck.

Har du testat golden milk? Vilket recept använder du? Och viktigast av allt: hur tycker du att det smakar?

golden milk

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Dasha Girine
  Home
  Andrea Brodin
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Hälsa
  Ida Warg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Foodjunkie
  Hälsa
  Träningsglädje
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Chrystelle Eriksberger
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind
  Lifestyle
  Sanne Alexandra
  Man
  Marcus Schuterman
  Man
  Viktor Frisk