Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Ständigt lärande

Två ledord i mitt liv är frihet och utveckling. Det är något jag formulerat det senaste året och det stämmer såväl i mitt privatliv som i mitt yrkesliv. Det är därför jag ständigt ser framåt och vill lära mig nya saker. Som skejtskidåkning till exempel, eller att aldrig nöja mig som alpin skidåkare.

I eftermiddags träffade jag Rasmus som är en av de bästa skidlärarna här i Åre. Att åka skidor är lite som löpning förklarade jag för en vän; oavsett hur bra eller snabb man är – så kan man alltid bli lite bättre och lite snabbare. Rasmus är mer av en coach; eller personlig tränare – och jag ska testa det här upplägget med honom. Idag sågs vi och fikade och pratade lite skidåkning i allmänhet och jag hade fått i uppgift att fundera på vilka mål jag har när jag åker med honom som skidcoach.

Jag har två mål, sa jag till honom över en latte på Loungen i nya Stationshuset. Det ena är att åka mer aggressivt i pist, och det andra är våga mer offpist. Jag tycker det är rätt ”enkelt” när det är brant – men svårare när det flackar ut, ironiskt nog. Överlag vill jag bli bättre på att släppa kontrollen.

Framåt 20-tiden begav jag mig mot längdskidspåren med mina skejtskidor. Det var -15 och kärv snö vilket borgade för dåligt glid.

Efter lite analys konstaterade jag att nästan alla sporter jag sysslat med har handlat om att ha alla kroppsdelar, den stora tyngdpunkten, typ direkt under kroppen och hjärtat och väldigt centrerat. Alpin skidåkning, klassisk längdskidåkning, landsvägscykling, löpning… skejtskidåkning är nästan den första sporten som handlar om att jag måste vara yvig i mina rörelser och lämna min comfort zone – min tyngdpunkt.

Efter det fortsatte jag åka runt i spåret, nöjd med att jag i varje stavtag övar på nya rörelsemönster som kommer att gagna allt annat jag tar mig för. När det man gör fyller ett större syfte än det man håller på med, så känns det med ens mer värt. Lite som (p)rehab; vet man att man gör en rörelse nu för att kunna springa fler mil terräng i sommars, ja då finns det ett större skäl än att bara bli bra på den rörelsen man gör just då och där.

craft sportswear cykelkläder

träningsglädje sara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Hälsa

    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Lifestyle
    Sandra Beijer
    Hälsa
    Foodjunkie
    Home
    Andrea Brodin
    Mode
    Linn Eklund
    Man
    Johan Hurtig
    Lifestyle
    Dasha Girine
    Mode
    Fanny Ekstrand
    Mode
    Petra Tungården
    Mode
    Pamela Bellafesta
    Mode
    Chrystelle Eriksberger
    Home
    Sanna Fischer
    Lifestyle
    Henrietta Fromholtz
    Lifestyle
    Elin Johansson
    Hälsa
    Ida Warg
    Lifestyle
    Flora Wiström
    Lifestyle
    Sanne Alexandra
    Hälsa
    Träningsglädje
    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Hälsa
    Fannie Redman
    Man
    Niklas Berglind
    Home
    Amelia Widell
    Man
    Kevin Triguero
    Man
    Viktor Frisk
    Man
    Marcus Schuterman
    Man
    Philip Conradsson