I torsdags kväll samlades ett gäng på Houdini i Åre för att för egen maskin ta sig upp till Vita Renen i Edsåsdalen. Jag och Pernilla gick med snöskor och de flesta andra tog turskidor eller valde att gå randonné. Mörkret hade lagt sig flera timmar innan så när vi parkerade vid Köjagården i Edsåsdalen tog vi på oss pannlamporna och började gå uppför skidbacken. Där liften slutade lade sig kvällen som ett kompakt mörker runt omkring oss och det var bara ljudet från snöskorna mot snön och ljuskäglorna från lamporna. Eftersom det gick uppför i runt 4 km, inte alltid jättebrant men ändå, fick terrängen styra konversationen. Ibland var det helt tyst, förutom knarrandet från snön.

Uppe på fjället lyste ljusen från fönstren på Vita Renen. Det knastrade i den öppna spisen och det var som att öppna dörren till några årtionden bakåt i tiden. Det var gemytligt och härligt och snart blev vi serverade mat och dricka. Aldrig har väl vattnet smakat så gott som just då, eller en tallrik renskav varit så smakrik.

Någon timme senare promenerade vi neråt igen. Då hade man förvisso önskat ha skidor under fötterna men istället blev det en lätt promenad i nedförsbacke – och mer prat än när vi gick uppför. På några ställen såg vi färska spår av älg som promenerat framför oss och hade det bara varit ljust hade vi säkert sett hur den stod och tittade på oss. Istället drogs våra blickar mot en stjärnklar och stilla himmel.

Det var en klart värd torsdagskväll. Är du i Åre ska du hålla utkik på Houdini Åre på Facebook för fler kvällsarrangemang. Dessutom ska du passa på att tolka upp till Vita Renen eller ta dig dit för egen kraft. Vill du gå med snöskor så kan du hyra på Rent-a-plagg, annars funkar turskidor fint.

[insert]vita renen_sara[/insert][insert]vita renen[/insert][insert]mat på vita renen[/insert][insert]vita renen middag[/insert][insert]ledkryss vita renen[/insert]

0