Det är enkelt att rosta nötter har jag upptäckt. Jag har rostat nötter både innan och efter jul: valnötter, macadamianötter, cashewnötter och hasselnötter. Mina bästa rostade nötter tar i princip ingen tid alls mer än ca 10 minuter för själva rostningen i plåt på ugn.

Gör såhär: spola av nötterna i ett durkslag och lägg i en skål. Dra över några varv med salt, chili och en nypa socker (kokossocker funkar fint) och rör om. Lägg på bakplåtspapper och skjutsa in i ugnen i ca 10 minuter, 200 grader.

Jag tycker personligen att rostade cashewnötter eller rostade macadamianötter blir allra allra bäst.

Detta är ett kul snacks som går att variera massor. Ett annat lika roligt snacks är att poppa popcorn som du lägger på bakplåtspapper (eller en tallrik) och sedan häller smält choklad över. Avsluta med lite flingsalt. Det är ett recept från Hur bra som helst som jag testade i julas.

[insert]recept rostade nötter[/insert]

0