Så snart jag kom hem till fjälls igen bytte jag om till cykelkläder. Det var runt -10 grader men det kändes inte så farligt kallt så jag drog på mig mina Craft bike stormtights och underställströja från Smartwool, lager 2 från Craft och så lager 3 från Marmot. Eftersom jag tänkte mig en kortare runda på 45 minuter så skippade jag skoöverdrag, mina vanliga vintercykelskor funkade fint.

En av mina målsättningar inför 2015 är att leva lite mer utanför lådan. Typ som igår kväll: nyss hemkommen och det var mörkt och lite kallt. Det hade varit så himla enkelt att bara stanna i soffan. Men jag ryckte upp mig och cyklade en sväng på crossen. Ljudet när dubben greppar tag om isen på vägbanan är faktiskt rätt ljuv musik i mina öron och det var en skön vinterkväll där ute. Dessutom helt söndagslugnt. Livet utanför lådan bjuder på rätt sköna upplevelser.

Precis som man kan cykla en sen söndagskväll kan man också ta ett löppass i regnet trots att man av slentrian först skjuter bort tanken. Man kan göra tvärtom och gå på den där klassen man aldrig vågat boka sig på eller göra något nytt helt själv trots att man av gammal vana kanske gör det mesta tillsammans med andra. Det är livet utanför lådan som lämnar minnen utöver det vanliga.

[insert]IMG_7048 marmot sara[/insert][insert] IMG_7005 bmc cyclocross[/insert]

0