Jag åkte två pass längdskidåkning förra veckan; en gång skejt och en gång klassiskt och jag är så himla nöjd överlag med att jag såg till att unna mig saker. Saker som i härliga träningsupplevelser. Därför kör jag en repris på unna-mig-temat även denna vecka!

På min planering står längdskidåkning, yinyoga, distanslöpning, backträning, styrketräning och cykling. Längdåkningen blir först ut för idag kommer jag att åka med Atomic och Salomon som har anordnat en pressresa hit till Åre på temat “cross country fit”.

Vi började redan igår kväll med middag på Tottebo hela gänget. Snöflingorna dalade utanför fönstret och det bjöds på god mat och roliga samtal.

Cross country fit handlar om helhet – allt det där du får genom längdskidåkning. Kondition, styrka och upplevelse. Typ alla de saker som jag tycker att en riktigt bra och rolig träningsform ska innehålla. Jag älskar dessutom detta pressmeddelande där det uttalat står att man får ut bra träning även utan fulländad teknik. Jag tycker det känns lite härligt, skit samma hur du åker eller hur snabbt det går. Ut och njut bara!

Det är något särskilt med att vara ute i naturen. Jag hör hur klyshigt det låter men det är sant. Allt det man går och grubblar på suddas liksom ut där i spåret bland granar och fjällbjörkar. Pulsen dunkar högt i tinningarna i uppförsbackarna men hjärtat tar glädjeskutt när det går lätt utför och när solen charmar ovanför trädtopparna. Tystnaden som spelar skönt i öronen och snön som gnistrar bländvitt. Där, i spåret, är livet gött – oavsett hur bra eller dålig längdåkare man är.

Okej, det kan finnas ett problem med den där fantasibilden jag nyss målat upp. Tänk om man vallat fel. Då svär man sig runt kilometrarna i spåret och har långt till den harmoniska känslan i kroppen. Det är därför jag är nyfiken på de nya vallningsfria skidorna Atomic Skintec och Salomon RC Skin som jag ser fram emot att testa. Det vore ju skönt att aldrig behöva oroa sig för hur skidföret kan tänkas vara.

[insert]ATOMIC_Skintech[/insert] Atomic skin tech – vallningsfri skida

0