I takt med att jag lärt känna Craft Sportswear under åren så har jag också förstått hur det här med träningskläder verkligen funkar; från idé till att ett plagg faktiskt hänger på galge i butik.

Det ligger mycket testande och utveckling bakom och produktionskedjan är komplex. Och precis som Sara ofta skrev när hon jobbade med Casall: inköparna i butik har enorm bestämmanderätt så det är inte alltid tillverkarnas fel när det inte finns “rätt” saker i sortimentet (läs t.ex. här).

Med andra ord, det ligger en massa faktorer bakom vad vi ser i skyltfönstren och jag själv kan önska innerligt att många fler av de färger som alla plagg görs i (även för herr) också skulle finnas i svenska butiker!

I nästan tre år har jag fått komma Craft in på skinnet och sett hur allting funkar; affärsmässigt och produktionsmässigt. Framförallt har jag fattat ett enormt tycke för alla som jobbar på Craft och hur de verkligen lever sitt varumärke. Hur de cyklar morgon och kväll, åker längd som gemensam lunchaktivitet eller på egen hand under sena kvällar, hur de springer och svettas och tränar och och tävlar på SM bland mycket annat.

Det som precis rullats ut i butik nu är vad man jobbat med under lång tid. Många av plaggen testas och utvecklas på atleter där varje detalj är viktig. Typ Charlotte Kalla, Johan Olsson, Emma Johansson och många av landslagen. Craft har ett helt stall med atleter och jag häpnas över den listan ibland.

Hela våren kommer att vara full med kul nyheter som snart släpps på löpande band. Jag finns med på ett hörn i arbetet och får ständigt bita mig i tungan så att jag inte i förväg berättar allt som kommer eller sådant som är på gång. Från färger till innovationer och sponsrade atleter som allra helst väljer Craft när de tränar och tävlar. Jag hajade till hemma i soffan när jag t.ex. såg Marit Björgen i en reklamfilm för Craft på TV:n för ett tag sedan, här är en del av storyn om hur det hela kom sig (här finns också en version på typ samma story).

Kul saker som ni kanske hört om är att efter allt snack om VM-mössan från ett annat märke som gick i helt fel färger så släppte Craft en mössa i de rätta blågula färgerna till VM i Falun (givetvis var det planerat sedan länge) och kolla in hela Ski team supportkollektionen på Intersport. Kurbits är temat för längdlandslaget på VM, det går ju i Dalarna trots allt – och här är info om landslagsdräkten med kurbitsmönster.

Senaste informationen kom häromdagen: Craft lanserar en kollektion träningskläder som är helt utan sömmar. Med sexkanalig fiberteknologi optimeras fukttransporten så att du håller dig torr och sval när det är riktigt varmt (när du tränar inomhus eller under stekande sol till exempel) och 3D-stickning (dvs sömlös) ger en bra känsla och passform. Dessutom innehåller kollektionen massor med färg!

Craft finns i jättemånga länder så för information om vad som händer på hemmaplan ska du följa Craft på Facebook, Twitter och på My Newsdesk. Hashtaggen är #craftsportswear.

Om ni har frågor när det gäller träningskläder i stort och smått så ställ dem i kommentarsfältet. Allt från utveckling till färgval eller funktioner eller idrottarna och atleterna. Det vore kul att höra om ni undrar över något, och i sådana fall vad, så ska jag ställa dem till Craft. Det skulle ku kunna bli en riktigt bra frågestund tänker jag!

[insert]AW14_Seamless_4 lowres[/insert] Bild från nya kollektionen Seamless. Foto: Patrik Johäll, Superstudio [insert]Craft bike Jered Gruber[/insert] Modellen på bild jobbar på Craft och heter Henrik. På många av bilderna som Craft använder i sin marknadsföring är det faktiskt Craftmedarbetare som är med. Foto: Jered Gruber, Gruber Images [insert]patrik_johall__superstudio[/insert] Shahrzad, en av de atleter som Craft står bakom och stöttar. Läs hennes berättelse här. Foto: Patrik Johäll, Superstudio

[insert] craft kurbits vm falun[/insert] Kurbitskollektionen inför VM i Falun; här är mer info. Foto: Patrik Johäll, Superstudio

0