Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Glutenfria frallor

Igår gjorde jag hamburgare. Igen. Jag funderade på vad jag skulle ha som bröd och tog fram en av mina härliga böcker med recept som alltid står framme i köket. Denna gång föll valet på ”Nytt bröd – baka gott utan gluten” som jag inte bläddrat i på länge. Här hittade jag ett recept på glutenfria frallor, majsfrallor, och jag lyckades ha alla ingredienser hemma. Dessutom gick de snabbt att göra vilket var bra eftersom jag var hungrig där och då.

Själva burgaren är inte så mycket att orda om. Jag har fått insidertips från grundaren av Flippin’ Burger (tack Pernilla!) att man typ inte ska göra mer med köttet än att lägga i pannan (alltså inte röra runt ett dugg eller så) så det följer jag slaviskt. Köttet kommer från kor som fått beta fritt i Hälsingland. Jag har hela frysen full här i Åre. Plus frysen full i Hälsingland. Och en älgkalv i Stockholmsfrysen. Industrikött har jag sagt tack och hej till i mesta möjliga mån.

På burgaren hade jag bland annat salladsblad. Det salladshuvud som i kylen såg lite trött och sladdrig ut la jag i en skål med vatten ett tag så blir salladsbladen fräscha och krispiga. Jag skivade också tomat och blandade tryffelolja i lite majo och – såklart – toppade köttet med taleggio.

Det hela resulterade i en hög och svårätlig burgare. Men så ska det vara tycker jag!

Receptet på de glutenfria brödet kommer här. Det är inte tänkt som hamburgerbröd men funkar fint till det mesta, särskilt som frukostbröd med en god marmelad och en vällagrad ost. Det är också ett perfekt bröd till soppa. Mums!

Glutenfria majsfrallor (från boken ”Nytt bröd, baka gott utan gluten”)

 • 350 g kallt vatten
 • 1 ägg
 • 40 g olivolja
 • 100 g majsmjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 0.5 tsk salt
 • 15 g psylliumfröskal
 • (jag hade i lite chiafrön också)
 1. Sätt ugnen på 225 grader
 2. Blanda vatten, ägg och olivolja i en bunke
 3. Tillsätt majsmjöl, bakpulver, salt och psylliumfröskal
 4. Låt smeten svälla i ca 15 minuter
 5. Klicka ut degen i 8 muffinsformar
 6. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter

majsbröd glutenfritt bröd recept hamburgare

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Så himla lätt och bra recept! 🙂 Funkar även bra att klicka ut dem som tekakor vid brist på muffinsformar 🙂

  Evelina 2017-03-25 17:06:47
  Svara
 • Håller med andra Fanny ovan… Här läser man värsta härliga inlägget om värsta härliga burgaren och dör värsta sugen-på-hamburgare-mitt-i-natten-döden typ, och så ska man kommentera det och ser den där konstiga kommentaren av Kikki..?! Vilken mood-killer och framför allt superonödigt, kan jag tycka. Otrevlig formulering. Men jaja! Du vet väl bättre än att lägga endaste sekund på sådant trams 🙂
  Ser ut att vara och låter skitgott i alla fall Sara! Du är välkommen att skicka hit ett gäng, för just burgare blir det sällan hos mig.. vet inte varför jag är lite ”skraj” för rött kött överlag, har fått för mig att jag inte ”kan” laga det. Hmm. Men tack för ögongodis, och jag ska prova brödet! (Trots allt socker som lika gärna kan bytas ut mot strösocker rakt av för det är typ ändå samma sak osv osv…….)
  Kram!

  Fanny Roethlisberger 2015-01-29 02:53:08 http://www.roethlisberger.se
  Svara
 • Gillar det där med att glutenfria bröd ofta är så snabb-bakade och smidiga att göra! Ska testa detta 🙂

  Charlotta Sofia springer o trimmar 2015-01-28 18:50:07 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara
 • […] doftar mat också hos Träningsglädje. Här är det glutenfria frallor, taleggio och kött rakt från bakgården som gäller. Det är […]

  Skosulan.com | Hälsotemat fortsätter med chia och BLT 2015-01-28 17:42:13 http://skosulan.com/2015/01/28/halsotemat-fortsatter-med-chia-och-blt/
  Svara
 • Med risk för att låta otrevlig nu men vilken onödig kommentar av kikki. Om man nu undrar om man kan byta ut något måste man ju inte börja med att säga hur dåligt en ingridiens är. Börja med att indirekt dissa liksom.

  Fanny 2015-01-28 16:29:24
  Svara
 • Kikki: jag har ingen aning faktiskt. förmodligen.

  Sara 2015-01-28 15:08:07
  Svara
 • Majs innehåller mycket socker. Antar att jag kan byta ut majsmjölet mot mandelmjöl som ju även passar oss lchf:are.

  KikkiSandström 2015-01-28 14:56:15 http://kikkisandstrom.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk