Jag älskar mina vänner. En av dem ringde mig mitt i natten i helgen och ville ses eftersom funderingar om livet kallade på uppmärksamhet. Jag älskar henne för det och tog en nattlig promenad på Kungsholmens tysta gator och torg. En annan vän skällde nyss på mig via sms eftersom min blogg varit så tyst i helgen, och jag älskar henne för det för det eftersom hon så kärleksfullt bryr sig om mig och vad jag gör. En tredje hann jag bara med att prata med på telefon, men hon säger så fina ord att jag känner mig så fulltankad med bekräftelse på att jag gör bra saker. Och en annan uttrycker ett tack för att hennes liv är berikat eftersom jag finns i det. Mina vänner gör mig alldeles bortskämd!

Ett liv i rikedom handlar inte om att ha ett fullmatat bankkonto och ett flashigt kreditkort. Ett liv i rikedom handlar om att do good. Att leva med passion och engagemang för det sammanhang man befinner sig i.

Taxichauffören jag åkte med i lördags morse kommer få massor med karma från mig. Jag satt i taxin, på väg till en tidig lördagsgrej och tycker att fickorna känns obekant tomma. Var. är. mitt. kreditkort? Inte i fickan i alla fall. Jag ber en stilla bön om att det är hemma så vi vänder om hela taxiekipaget och jag springer snabbt upp till lägenheten men när jag sätter nyckeln i dörren vet jag precis var det är – på andra sidan stan. Och jag har en tjuga i plånboken och inget annat. Det är ju tur att det finns taxichaufförer som fortfarande kör med inbetalningskort. Jag får ett sådant och dagen efter kommer ett meddelande från min taxi-app om att man nu kan betala direkt med telefonen. Tack!

I övrigt har jag fått maxdos av jul i helgen. I fredags var vi på julbord på Grand Hôtel och sedan körde vi julmys med pepparkaksbakning och lussebullar hela kvällen. På lördag hade jag fullt schema med möten och grejer. På lunchen hann jag träffa Annie och sedan kom Annika över för knäckfix och rocky road. Och idag var det julmys hos fina Ella. Vi bakade grejer, drack massor med julmust och hennes syster hade gjort en grymt god saffranspannkakegrej. Typ risgrynsgröt som är gjord med mindre mjölk, och med saffran i och som skjutsas in i ugnen och sedan serveras med grädde. Det ska jag äta mer av i jul! Samma syster introducerade mig till detta recept för övrigt – typ världens godaste!

Nu sitter jag i min soffa i Åre. Utomhus är det vitt och mörkt på samma gång. På spisen står varm choklad och väntar. Söndagsfrid.

[insert]sara[/insert]

0