Min BMC Cyclocross kom för ett tag sedan. Schenker dök upp utanför huset en dag med en jättekartong. Cykeln fick stå i hallen ett tag innan jag lassade in cykeln i bilen och körde till Åre bikes för montering (och för att dra om bromsarna eftersom jag köpte crossen från England) och annan fix, typ att få på dubbdäck.

Jag har funderat på en cyclocross ungefär hur länge som helst och efter premiärturen idag är jag så himla nöjd med att jag köpte en cykel som funkar för lättare stig, grusväg och gravel och framförallt vinterkörning.

Någon gång mitt på dagen drog jag på mig vinterkläderna (Craft bike storm tights framförallt), mössa, vantar och – inte att förglömma – mina vintercykelskor som jag beställde från Wiggle (cykeln köpte jag från Evans).

Åsa följde med och fotade premiärturen. Jag testade dubben rejält och cyklade på isen på Åresjön. Nu ser jag fram emot en längre sväng inom kort – men jag är redan biten.

Min spontana känsla på cykeln är att en cyclocross passar mig så mycket bättre än en mountainbike som jag aldrig riktigt kom överens med, jag tycker att positionen på den här typen av cykel är tightare.

[insert]cyclocross[/insert][insert]

cyclocross[/insert]

0