Jag fick ett paket från Risenta häromdagen – som innehöll ingredienser till glutenfria chiabollar med hasselnöt och choklad. Eftersom jag därmed hade allting hemma så satte jag igång och göra julgodis. Det är det första julgodiset jag gör i år, och kanske det enda. Jag har inget som helst sug efter julgodis, förutom kanderade nötter (mest i tanken). Men när jag väl satte igång var det rätt så mysigt, tillsammans med en sprakande brasa. Hos Risenta finns fler recept!

Risentas chiabollar är superenkla att göra, dessutom goda och nyttiga (typ). Här är receptet:

Du behöver:

200 gram russin

3 dl hasselnötsmjöl

1 dl chiafrön

2 msk kakao

0.5 tsk chiliflakes

1.5 msk honung

100 gram mörk choklad

Gör såhär:

Blötlägg russinen i vatten i minst en timme.

Låt russinen rinna av väl – mixa sedan tillsammans med övriga ingredienser (förutom chokladen) till en jämn smet.

Låt stå kallt en stund – och forma sedan till bollar (ca 16-24 st).

Smält chokladen i ett vattenbad och doppa bollarna där i.

Toppa med t.ex. tranbär, mandel eller pistage.

Låt svalna.

[insert]julgodis risenta[/insert][insert]julgodis risenta[/insert][insert]julgodis risenta[/insert]

0