2014 alltså. Vilket upplevelseår! För att riktigt förstå exakt hur bra mitt år har varit så gjorde jag ett excelark på det hela. Jag delade upp året i träning, upplevelser och hälsa – där hälsa är hur jag känt att jag mått mentalt och fysiskt. Kategorin upplevelser har slagit i taket många månader under året, och nästintill kokat över under november.

Träningen har det varit rätt uselt med, men eftersom jag också tränat upplevelsebaserat snarare än prestationsinriktat, så har det fungerat rätt bra ändå. Jag har nog glömt hur begränsande min rygg har varit, men när jag kikar tillbaka bland inläggen så ser jag hur illa det är. Faktiskt. Men hur lite det ända påverkar hur jag mår i livet. Och hur det ändå går att springa terrängultradistans och göra en massa andra fina saker.

Allra bäst mådde jag under sommarmånaderna. Jag levde i en konstant lyckobubbla. Fast det har jag nog gjort mer eller mindre ända sedan jag flyttade till Åre.

Mina “bästa” och mest kommenterade inlägg finns här – men här är också en snabbresumé över allt som hänt:

> Jag började året i Åre även om jag inte bodde här just då. Januari har traditionsenligt varit den stora skidåkarmånaden: massor med åkning här hemma men också en resa till alperna. Detta år åkte jag till Cervinia.

> I februari är mitt största minne resan till Abisko och jakten på norrsken. Vi åkte hundspann och isklättrade och sprang på fjället. Det var som att åka utomlands.

> I mars åkte jag längdskidor en massa, och så plåtades jag för en sommarkampanj för Craft Sportswear. Resultatet kom i april och gick under rubriken “att springa är att leva”. I april var jag förresten i Boston och New York en sväng.

> Maj var en fin månad i Åre, det är en av mina favoritmånader på året här uppe. Jag minns ljuset! Jag tog årets första cykelpass och sprang Blanktjärnsrundan och det började snöa.

> I juni blev det en massa SUP och om det är två saker som jag är extra nöjd med detta år så är det att jag testat både SUP och cyclocross. Typisk upplevelsebaserad träning! Juni var förresten också magiskt: soligt, varmt och så väldigt ljust.

> Juli blev den stora trailmånaden. Jag och Annika hade under våren bestämt oss för att springa Jämtlandstriangeln så en fredagseftermiddag långpasstränade jag och sprang runt Åreskutan. Sedan betade vi av Jämtlandstriangeln på en dag. Några dagar senare tog jag mig an Suljätten uppe i Kall. Jag letade också upp en massa fantastiska badvikar här i Åre – det var ju så varmt.

> Jag hade semester i augusti och samlade upplevelser i Halmstad. Jag minns Strömma Farmlodge allra mest! Jag hade bestämt mig för att bli bättre på att träna styrka så varje tisdag under hösten var det styrkefokus.

> September känns mest som en något slö men väldigt vacker månad. Jag fortsatte med terränglöpningen och sprang Jörgens och Ristafallsrundan.

> I oktober kom den första snön och jag och Karin åkte på träningshelg till Högbo Brukshotell. I övrigt var oktober mest en nedräkning till den stora månaden november.

> November kan ha varit min mest maxade månad på flera år! Jag började i New York och åkte sedan hem till Åre för att snart åka till Paris och sedan köra upp till Idre för vinter och skidåkning och start på mitt samarbete med Honda och sedan drog jag iväg till Curacao och löpartävling med KLM. Månaden var inte bara resintensiv – den var också full med kontraster: storstad, fjällvärld, kyla och värme.

> December är lugnets och återhämtningens månad i jämförelse med november. Men också tillbaks till upplevelseträningen. Eftertanke ger tid till nya målsättningar i livet!

Under året har jag bloggat en del om mat. Det som blev mest poppis här på bloggen är: recept på glutenfria brownies, detta pink nut butter och dessa überfantastiska peanut butter cups (raw och därmed fria från gluten, mejeri och ägg).

[insert]cervinia[/insert] Cervinia! [insert]

abisko dogsled träningsglädje traningsgladje.se[/insert] Abisko! [insert]

rum runner sup åre[/insert] Åre från min stand up paddle board! [insert]

jämtlandstriangeln traningsgladje.se[/insert] Jämtlandstriangeln! [insert]

jörgens åre[/insert] Jörgens! [insert]

cykling i högbo[/insert] Cykling i Högbo! [insert]

KLM Curacao Marathon[/insert] Lopp på Curacao! [insert]

IMG_9017 marmot åre sara[/insert] Slutet gott, det mesta gott.

0