Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Myggfritt

Jag hade lite möten på ett annat fjäll söderöver så jag passade på att köra några timmar till och kom hem till Hälsingland framåt kvällskvisten. Jag kom till ett tyst och tomt hus så jag satte på mig cykelkläderna och tog mig ut en sväng på crossen. Det var blandat packat snö och isbana så det kändes bra med dubb. Riktigt hur halt det är förstod jag inte förrän jag klickade ur foten och ställde mig med fötterna på marken. Glashalt. Och typ jättekallt. Garanterat myggfritt.

Det var becksvart ute och det är svårt att förstår hur mörkt det kan vara ibland. Så dessa kvällsturer gör mig gott – jag jobbar bort mörkrädslan. Det funkar bättre på cykel än i löparskor för jag tänker att det är lättare att cykla från saker och ting än att springa från dem.

Exakt vad ”saker och ting” är vet jag jag inte. Kanske en vampyr? Kanske en björn? Just björnarna är lite osannolikt, men jag hörde om en i Whistler som cyklade in i en björn på en cykelväg i mörkret. Exakt vem det var vet jag inte. Exakt hur sant det är vet jag inte heller…

BMC cyclocross

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Men det låter förfasligt härligt ändå med cyklingen i mörkret! Fast om jag träffade på något läskigt skulle jag nog kasta cykeln och kuta.

  Snorkkis 2014-12-20 13:04:36 http://www.snorkkis.se
  Svara
 • Jag läste om någon (förmodligen på Happy) som krockade med en älg och ”vann” – älgen blev så rädd att den sprang utför ett stup och dog medan cykeln bara blev lite bucklig.

  Mörkerrädslan har jag jobbat bort under flera år som hästtjej men jag tror att det är exakt samma rädsla som uppstår när man simmar i mörka vatten. Det är något primitivt, instinktivt i att vara rädd för det där man inte kan se.

  Kari 2014-12-20 11:00:36 http://forskojsskull.se/
  Svara
 • Det är kanske en cykel jag borde köpa, då jag också är mörkrädd och som du säger, cykla ifrån saker och ting är med all säkerhet enklare en att springa ifrån något 🙂 Hoppas du får en fin dag. kramar

  Mari 2014-12-20 10:13:41 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Just saying :p

  Åsa 2014-12-20 00:47:27 http://www.energikompaniet.ax/blogg
  Svara
 • Jag är själv inte särskilt mörkrädd i skogen men i stan är det skitläskigt tycker jag! Men det där med att cykla in i djur. Sambon trodde att han mötte en stor hund när han var ute med Mountainbiken när vi bodde utanför Halmstad. När han närmade sig såg han att det var ett vildsvin och vände illa kvickt!

  Carolin 2014-12-20 00:43:11 http://carrolite.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger