Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Chiabollar som julgodis

Jag fick ett paket från Risenta häromdagen – som innehöll ingredienser till glutenfria chiabollar med hasselnöt och choklad. Eftersom jag därmed hade allting hemma så satte jag igång och göra julgodis. Det är det första julgodiset jag gör i år, och kanske det enda. Jag har inget som helst sug efter julgodis, förutom kanderade nötter (mest i tanken). Men när jag väl satte igång var det rätt så mysigt, tillsammans med en sprakande brasa. Hos Risenta finns fler recept!

Risentas chiabollar är superenkla att göra, dessutom goda och nyttiga (typ). Här är receptet:

Du behöver:

200 gram russin

3 dl hasselnötsmjöl

1 dl chiafrön

2 msk kakao

0.5 tsk chiliflakes

1.5 msk honung

100 gram mörk choklad

Gör såhär:

Blötlägg russinen i vatten i minst en timme.

Låt russinen rinna av väl – mixa sedan tillsammans med övriga ingredienser (förutom chokladen) till en jämn smet.

Låt stå kallt en stund – och forma sedan till bollar (ca 16-24 st).

Smält chokladen i ett vattenbad och doppa bollarna där i.

Toppa med t.ex. tranbär, mandel eller pistage.

Låt svalna.

julgodis risentajulgodis risentajulgodis risenta

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk