Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Do good

Jag älskar mina vänner. En av dem ringde mig mitt i natten i helgen och ville ses eftersom funderingar om livet kallade på uppmärksamhet. Jag älskar henne för det och tog en nattlig promenad på Kungsholmens tysta gator och torg. En annan vän skällde nyss på mig via sms eftersom min blogg varit så tyst i helgen, och jag älskar henne för det för det eftersom hon så kärleksfullt bryr sig om mig och vad jag gör. En tredje hann jag bara med att prata med på telefon, men hon säger så fina ord att jag känner mig så fulltankad med bekräftelse på att jag gör bra saker. Och en annan uttrycker ett tack för att hennes liv är berikat eftersom jag finns i det. Mina vänner gör mig alldeles bortskämd!

Ett liv i rikedom handlar inte om att ha ett fullmatat bankkonto och ett flashigt kreditkort. Ett liv i rikedom handlar om att do good. Att leva med passion och engagemang för det sammanhang man befinner sig i.

Taxichauffören jag åkte med i lördags morse kommer få massor med karma från mig. Jag satt i taxin, på väg till en tidig lördagsgrej och tycker att fickorna känns obekant tomma. Var. är. mitt. kreditkort? Inte i fickan i alla fall. Jag ber en stilla bön om att det är hemma så vi vänder om hela taxiekipaget och jag springer snabbt upp till lägenheten men när jag sätter nyckeln i dörren vet jag precis var det är – på andra sidan stan. Och jag har en tjuga i plånboken och inget annat. Det är ju tur att det finns taxichaufförer som fortfarande kör med inbetalningskort. Jag får ett sådant och dagen efter kommer ett meddelande från min taxi-app om att man nu kan betala direkt med telefonen. Tack!

I övrigt har jag fått maxdos av jul i helgen. I fredags var vi på julbord på Grand Hôtel och sedan körde vi julmys med pepparkaksbakning och lussebullar hela kvällen. På lördag hade jag fullt schema med möten och grejer. På lunchen hann jag träffa Annie och sedan kom Annika över för knäckfix och rocky road. Och idag var det julmys hos fina Ella. Vi bakade grejer, drack massor med julmust och hennes syster hade gjort en grymt god saffranspannkakegrej. Typ risgrynsgröt som är gjord med mindre mjölk, och med saffran i och som skjutsas in i ugnen och sedan serveras med grädde. Det ska jag äta mer av i jul! Samma syster introducerade mig till detta recept för övrigt – typ världens godaste!

Nu sitter jag i min soffa i Åre. Utomhus är det vitt och mörkt på samma gång. På spisen står varm choklad och väntar. Söndagsfrid.

sara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Fina du. Och så sanna ord, det är de det handlar om.
  Kanske stöter på varandra till helgen 🙂

  Mari 2014-12-08 19:36:04 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Härliga vänner gör livet lite extra härligt ;). Låter underbart.

  Madelaine 2014-12-08 18:02:41 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Bortskämd, som den läsare jag är, med att få inlägg publicerade så blev jag på riktigt lite orolig för om det hade hänt dig något tråkigt i helgen… Lyckligtvis hade du bara fullt upp med att hitta på skojiga saker, träffa människor och vara i nuet. Skönt att du är tillbaka, och med en uppdatering! 🙂

  Sandra 2014-12-08 13:47:57
  Svara
 • Och vi HJÄRTA dig :)!

  Svara
 • Åh där är du. Jag blev faktiskt lite orolig här borta på min kant. Har kikat in några extra gånger för att kolla till dig. Låter som du haft en härlig helg så jag förlåter dig 😉

  Dorotea Petttersson 2014-12-07 23:59:47 http://www.dorro.se
  Svara
 • men OH vilket harligt foto!

  Linnéa i Colorado 2014-12-07 23:30:14 http://linneaiusa.com/blog/
  Svara
 • En sådan taxichafför hade jag också sist jag var i Stockholm! Jag hade blivit avsläppt hemma, hängt lite med Torkel och så går vi ut kanske 30 minuter senare. Då ser vi att det står en taxi utanför porten – jag hade glömt min mobil i bilen och han hade kommit tillbaka men inte haft kod och inte varit säker på vilken port jag försvunnit upp i så bara stått där och väntat på att någon som kände igen hans beskrivning av mig skulle komma ut. Hur fantastiskt är inte det? Tyvärr gick det allt så snabbt att jag knappt hann tacka och nu vet jag inte vad han heter så kan inte ens mejla hans chef och säga att han är underbar…

  Kari 2014-12-07 22:27:13 http://forskojsskull.se/
  Svara
 • Jag önskar att jag också fick träffa dig och prata med dig – miss u!

  Jessica 2014-12-07 22:17:52 http://www.jessicaclaren.com
  Svara
 • Skönt att höra att ni har vitt och mörkt.
  Här är det bara mörkt och mörkt…… 😉

  Kram M

  Rund är också en form! 2014-12-07 22:04:16 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk