Jag brukar inte “ha tid” att kolla på Ted Talks. Men jag borde ta mig tid. Inte minst efter att ha sett mitt första Ted TalkX – som jag såg klart från början till slut.

Turia Pitt hamnade i mitt sociala medieflöde. Jag visste inte vem det var först – jag såg en brännskadad kvinna men jag märkte ganska snart att hon var något mycket mer än så. Jag scrollade lite till och klickade in mig på hennes Ted TalkX. Ett talk om livet och vårt medvetande, vad vi väljer att göra och vad vi fastnar i. The most powerful tool is our mind.

Det Turia Pitt säger i sitt Ted TalkX summerar så mycket av det jag tror på. Men hon gör det så mycket bättre!

Och brännskadan? Turia Pitt är ultralöpare och under ett lopp i Australien fastnade hon i en brand. Hon hade ett val: att springa mot branden eller att springa bort från den. Oavsett, så skulle hon möta lågorna.

Förutom den mentala styrka och medvetenhet om livet och vad vi kan göra med det, så handlar Turia Pitts historia också om överlevnad. Om hur branden översköljer henne och smälter hennes kropp – och om hur hon ligger i timmar på de brännheta stenarna och smälter ännu mer. Om hur hon “aldrig kan springa igen” enligt doktorerna – men springer mindre än ett år efter branden trots att hon måste lära sig att gå, prata – och leva – helt på nytt.

Det är en fantastisk historia – och ett viktigt budskap. Hennes livsglädje inspirerade mig verkligen! Jag är väldigt nyfiken på hennes bok “Everything to live for”. Mer om Turia Pitt kan du läsa i den här artikeln.

0