Jag var inte först i min genre med pod, så istället för försöka göra något bra (som någon annan gjorde) bättre – så valde jag att göra något helt annorlunda. Likaså tänker jag med rörligt. När tanken fastnade i mitt medvetande så styrdes den automatiskt mot idéen att jag skulle göra något helt annat än det jag såg redan fanns där ute.

Idéen som skapades blev The Freedom Series. Något som inte riktigt går att ta på – utan snarare en känsla och en röd tråd. Jag vill väcka en känsla.

Tanken med The Freedom Series är att skapa en kollektion filmer som alla går under samma känsla: frihet. I helt olika skepnader och förmodligen i rätt olika stil. Eftersom de inte kommer produceras på löpande band så har jag ingen press på att ständigt leverera. Det känns skönt att ta det i takt med livet, och göra bra saker istället för massor med saker.

Min kompis Annika berättade att hon skrattade när hon såg slutet. Jag funderade på hur jag skulle avsluta filmen, men tänker att hälsovärlden behöver lite mer av detta för att inte bli så väldigt präktigt.

I samarbete med min multitalang till bror, Marcus Rönne, ger jag dig The Freedom Series, Chapter One: The Relief. Givetvis är det ett måste att klicka på play med bra ljud eller lurar. Han är också ett ljudgeni, min bror.

0