Jag började lördagsmorgonen med en timme på Soul Cycle i Upper West (West 77nd). Det är lätt att boka ett eller flera pass hemifrån Sverige på deras hemsida och klasserna rullar hela dagen lång. Det är imponerande vilken grej detta har blivit – och hur enkelt det är att komma dit och låna ett par cykelskor och köra igång.

Soul Cycle är svettigt; vi kör i en stor sal där cyklarna står tätt, tätt. Musiken dånar, det är nersläckt och rätt mycket partykänsla. Det är fullt ös från nästan första stund och när jag lämnar salen efter klassen är jag mer trött i armarna än i benen.

Vi sitter hela tiden på spinningcyklarna men under sadeln ligger hantlar som används en bit in i passet för några överkroppsövningar. Innan det har vi kört en del armhävningar på cykeln.

Soul Cycle känns inte som cykelträning – men det är träning i samma anda som aerobics, body combat och andra klasser. Det vill säga, det är inte grenspecifik träning för att bli bättre på något utan mer av en workout som råkar vara på cykel. Spinningen hemmavid, där vi pratar pulszoner och mjölksyratröskel, känns på en gång rätt pretentiös och jag funderar ett tag på vilken annan gruppträningsklass som tar sig själv så seriöst som en cykelklass?

Det var perfekt att kicka igång lördagen på Soul Cycle – och det skulle nog funka riktigt bra att avsluta veckan med också på en fredagskväll. Instruktören gör ett bra jobb med att få igång gruppen och få upp stämningen och det är roligt hela vägen! Det är en perfekt workout – det behövs inget eget tänkande och fokuset kan stanna hemma. Skulle jag vilja ha cykelträning däremot så väljer jag den svenska varianten alla gånger!

Har du också testat Soul Cycle? Berätta vad du tyckte!

[insert]soul cycle nyc[/insert]

0