(English translation available here while we’re updating the new setup)

Jag packade simkläderna imorse för när jag jobbat klart hade jag siktet inställt på Holiday Club och deras simbassäng i perfekt längd som passar utmärkt för skön simning en mörk måndagskväll som denna. Minns ni hur mycket jag simmade förra året? Det minns jag. Eller, när jag simmade fram och tillbaka – ensam i bassängen ikväll – så kom jag att tänka på det. Jag konstaterade också en hel massa andra saker. Typ detta:

1.

Simning fungerar som en katalysator för att lösa upp knutar i hjärnan. Precis som löpning! När huvudet kan slappna av så kommer massor med lösningar på saker och nya idéer fram. Allra helst hade jag velat ha en liten lapp vid bassängkanten att stanna till vid och skriva upp smarta saker. Mitt huvud känns väldigt avslappnat efter ett simpass – och kroppen skönt trött.

2.

Välj baddräkt med omsorg. Min baddräkt från Speedo har jag haft två sommarsäsonger och två inomhussäsonger. Den är fortfarande kolsvart, inte ett dugg genomskinlig och håller passformen. Den sitter där den ska.

Det är skillnad på baddräkter som är gjorda för att vara piffiga – och baddräkter som är gjorda för till exempel klor och träning. Det värsta en baddräkt kan utsättas för är typ klor, sololja och saltvatten. Vad tror ni vi utsätter våra baddräkter för varje gång vi använder dem?

Min variant kommer från Speedo och kollektionen Sculpture (finns på NK till exempel), jag tycker den är snygg med kul skärning i ryggen – och lite mer fashion.

De mer sportiga baddräkterna är verkligen gjorda för att prestera i, med tyg och sömmar som är anpassade efter rörelse och för muskelsupport – precis som träningskläder för annan sport.

3.

Många känner sig obekväma i simhallar och i simkläder. Låt inte det hindra dig. Det där är såklart enklare sagt än gjort.

Ett steg på vägen kan vara att gå till simhallen när det är rätt lugnt med folk, kanske kan det vara ett första steg. Dessutom är det enklare att simma då tycker jag – mer plats!

Eriksdalshallen i Stockholm brukar vara proppat med folk precis vid öppning, men mindre än en timme senare är det mycket lugnare. På Holiday Club är det minst med folk precis innan stängning. Fast just nu är det rätt lugnt hela tiden eftersom det är mellansäsong, jag var där runt 16.30.

4.

Om det är mycket folk – håll koll på vett och etikett. Precis som på gymmet så finns det oskrivna regler. Karin har listat ett gäng.

5.

Simning är härligt för det känns nästan lite lyxigt. Oklart om den känslan finns i alla bassänger, men i alla fall på Holiday Club. Jag brukar oftast simma där med en kompis, och då avslutar vi med jacuzzi och bastu. Men den här gången hade jag bråttom hem för att hinna skriva ner mina reflektioner innan de trillade ur huvudet…

[insert]marmot ryggsäck[/insert][insert]simning holiday club[/insert][insert]simning holiday club[/insert][insert]speedo sculpture[/insert][insert] speedo sculpture[/insert]

1