Jag och Katta har precis tänt en brasa i den stuga vi bor i här i Idre. Vi är sådär lagom möra i benen och fantastiskt nöjda med en härlig heldag utomhus. Vi har nypt oss i armen över hur fantastiskt fjällvärlden är – jag får verkligen påminna mig själv om det gång på gång och varje gång jag tänker på det går ett litet lyckorus genom kroppen.

När vi körde hit igår kväll såg vi en vintervit hare springa över vägen – och strax därefter en räv som tassade i skogen. Idag, när vi red över myren och i skogen, så berättade guiden Ola för oss om renar och björnar och han pekade ut ett ställe där en björn legat i ide förra vintern (i en myrstack faktiskt).

Jag red på en härlig häst som hette Lady Bar och som tog mig tryggt genom skogen. Hon var pigg så när vi alla tre satte av i galopp på snön uppför en backe så hade jag ett kraftpaket med glädje under kroppen. Så himla härligt.

I stallet bor ett tjugotal hästar; små shettisar, en islänning, haflinger och några andra. Coolaste namnet var en häst som gick i hagen som hette Generalen.

På förmiddagen gjorde vi något jag velat göra så otroligt länge och som verkligen står på min bucket list den här vintern. Vi åkte skate! Skate som i skateskidor alltså – eller skejt – beroende på hur man vill stava till det.

Vi fick en lektion av teamchefen i Ski Team Pro Am; världens första proffslag för tjejer. Vanligtvis coachar han eliten, varav tre av tjejerna åkte smygpremiären i Bruksvallarna. Förmodligen känner du igen grymma skidåkare som tex. Britta Johansson Norgren och Sara Lindborg, båda från landslaget. Idag guidade proffstjejernas teamchef oss i teknik och framförallt de olika växlarna.

Vi hade härligt sällskap av ett gäng landslag och några från den svenska eliten i skidskytte – perfekt när man som jag lär sig mycket genom att se hur andra gör!

Skateskidåkning är riktigt kul när man får till det för då känns det rätt i hela kroppen – och dessutom går det snabbt. Sedan fanns det många tillfällen när ingenting funkade såklart, men övning ger färdighet och jag har verkligen fått blodad tand. Det blir garanterat mer skateskidåkning i vinter!

[insert]idre honda week of fun[/insert] Honda Civic Tourer i dagsljus – var med och tävla här [insert]ski team pro alm[/insert] Katta och Ole, grundaren av Team Ski Pro Am som du också kan träna med. [insert]idre skidstadion[/insert] Skidstadion! [insert]idre skidstadion[/insert] Jag är så otroligt glad att jag nu testat skate som jag velat göra så länge (jacka // Craft WP Stretch) [insert]

idre skidstadion[/insert] Proffsåkare från svenska landslaget i skidskytte! [insert]

idre skidstadion[/insert] Här är Katta, jag är så himla glad att hon är med! [insert]

idre ridning[/insert] På eftermiddagen red vi ut i skogen. Lyckan gick ända ner i tårna! [insert]

idre ridning[/insert] Här är Ola – vår guide. Som ni ser är det westernridning som gäller! [insert]

IMG_0451 idre ridning haflinger[/insert] En fin och nyfiken Haflinger!

0