Det kan mycket väl vara så att alla tror att jag äter chiapudding till frukost typ jämt. När några vänner var på besök så tog de för givet att det skulle serveras chiapudding till frukost – något de aldrig ätit förut. Nu äts det chiapudding för glatta livet hemma hos dem. Även helgen i Idre bjöd på chiapudding innan skidåkningen. Med det sagt så äter jag också annat. Ibland.

Nu när det närmar sig jul ville jag ha en frukost som smakade jul och det passar sig ju bra att chiapudding går att variera i det oändliga.

På kvällen hällde jag chiafrön i mjölk och kryddade med kardemumma och kanel. Det fick stå i kylskåpet över natten. På morgonen mosade jag banan vilket fick bli mellanlager – och lade lingonsylt ovanpå. Sedan strösslade jag över pumpakärnor och ringlade lite honung på toppen.

Äter du chiapudding? På vilket sätt gör du den – och vad har du för topping?

[insert]recept chiapudding jul[/insert][insert] recept chiapudding jul[/insert]

0