Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Lyckorus ända ner i tårna

Jag och Katta har precis tänt en brasa i den stuga vi bor i här i Idre. Vi är sådär lagom möra i benen och fantastiskt nöjda med en härlig heldag utomhus. Vi har nypt oss i armen över hur fantastiskt fjällvärlden är – jag får verkligen påminna mig själv om det gång på gång och varje gång jag tänker på det går ett litet lyckorus genom kroppen.

När vi körde hit igår kväll såg vi en vintervit hare springa över vägen – och strax därefter en räv som tassade i skogen. Idag, när vi red över myren och i skogen, så berättade guiden Ola för oss om renar och björnar och han pekade ut ett ställe där en björn legat i ide förra vintern (i en myrstack faktiskt).

Jag red på en härlig häst som hette Lady Bar och som tog mig tryggt genom skogen. Hon var pigg så när vi alla tre satte av i galopp på snön uppför en backe så hade jag ett kraftpaket med glädje under kroppen. Så himla härligt.

I stallet bor ett tjugotal hästar; små shettisar, en islänning, haflinger och några andra. Coolaste namnet var en häst som gick i hagen som hette Generalen.

På förmiddagen gjorde vi något jag velat göra så otroligt länge och som verkligen står på min bucket list den här vintern. Vi åkte skate! Skate som i skateskidor alltså – eller skejt – beroende på hur man vill stava till det.

Vi fick en lektion av teamchefen i Ski Team Pro Am; världens första proffslag för tjejer. Vanligtvis coachar han eliten, varav tre av tjejerna åkte smygpremiären i Bruksvallarna. Förmodligen känner du igen grymma skidåkare som tex. Britta Johansson Norgren och Sara Lindborg, båda från landslaget. Idag guidade proffstjejernas teamchef oss i teknik och framförallt de olika växlarna.

Vi hade härligt sällskap av ett gäng landslag och några från den svenska eliten i skidskytte – perfekt när man som jag lär sig mycket genom att se hur andra gör!

Skateskidåkning är riktigt kul när man får till det för då känns det rätt i hela kroppen – och dessutom går det snabbt. Sedan fanns det många tillfällen när ingenting funkade såklart, men övning ger färdighet och jag har verkligen fått blodad tand. Det blir garanterat mer skateskidåkning i vinter!

idre honda week of fun Honda Civic Tourer i dagsljus – var med och tävla här ski team pro alm Katta och Ole, grundaren av Team Ski Pro Am som du också kan träna med. idre skidstadion Skidstadion! idre skidstadion Jag är så otroligt glad att jag nu testat skate som jag velat göra så länge (jacka // Craft WP Stretch)

idre skidstadion Proffsåkare från svenska landslaget i skidskytte! 

idre skidstadion Här är Katta, jag är så himla glad att hon är med! 

idre ridning På eftermiddagen red vi ut i skogen. Lyckan gick ända ner i tårna! 

idre ridning Här är Ola – vår guide. Som ni ser är det westernridning som gäller! 

IMG_0451 idre ridning haflinger En fin och nyfiken Haflinger!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • […] jag någon eller några kilometer uppför och det gick riktigt bra, det har hänt mycket sedan den här gången då ett litet krön kändes […]

  Mössa med kurbits - VM i Falun 2015-02-17 19:06:48 http://www.traningsgladje.se/2015/02/let-games-begin/
  Svara
 • Och jag är världens gladaste medföljare – tack! Vad avis jag är på oss hela tiden 🙂

  Bucket Life 2014-11-23 00:54:31 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Nellie: haha! i pisten åker jag nog bara med alpinskidor 🙂

  Mari: tack! det gör vi verkligen!

  Lina: ja, du måste verkligen testa! men som vår coach sa: klassiskt kan man åka även om man är trött, när man åker skate så är det slut om man tar slut. jag tror honom. kände att jag många gånger ville diagonala när jag blev trött, för det kan man liksom alltid göra. förutom på skejt då.

  Annie: vi saknar dig!

  Sara 2014-11-22 19:48:50
  Svara
 • Alltså ÅH! Jag bara ÅH! önskar jag varit med, specieltl på ridturen!!

  Svara
 • Himmel, vad härligt! Jag älskar längdskidåkning och har åkt sedan jag kunde gå i princip, men just skate är jag på basic hobbynivå på och jag har tänkt att jag måste ta och lära mig på riktigt. Den klassiska åkningen är helt underbar men det vore så skoj att behärska skate bra också. Jag gillar verkligen att längdåkningen går att få både fruktansvärt genomjobbig och även att bara njutningsåka. Och allt däremellan.

  Lina 2014-11-22 08:59:59
  Svara
 • Åh vilken helg. En himla energiboost =) njut fina ni.

  Mari 2014-11-22 07:47:00 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Åh, Idre! Kul att träna med eliten. 🙂 Den där stadion känner jag igen, där stapplade jag fram i längdspåren förra vintern. Fast svårast var nog att ta sig över pisten på dit- och hemvägen. Och de där vackra hästarna, de gick jag fullkomligt ner mig i snön för att kunna fotografera. Det ser underbart ut att rida i vinterland.

  Nellie 2014-11-22 07:38:07 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Katrin: ja himla härlig! fin helg till dig med!

  Sara 2014-11-21 20:31:07
  Svara
 • Åh, vilken härlig dag! Vinterridning är så otroligt rofylld. Hoppas du får en fortsatt fin helg 🙂

  Katrin 2014-11-21 19:44:14 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Annika: alla tassar! ge upp och börja du med! 🙂

  Sara 2014-11-21 18:13:23
  Svara
 • Men wow – drömdag!! Men det här med att till och med RÄVEN nu TASSAR?!

  Annika 2014-11-21 17:54:38 http://strongday.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg