Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Tips till Paris

Jag hade inga större förväntningar på Paris. Jag menar, regn och trångt och otrevliga fransmän som inte vill prata engelska. En stökig flygplats och taxichaufförer som inte vill ha fler än tre i bilen. Vad kan man egentligen förvänta sig?

Men jag gillade Paris.

Jag gillar Paris mer än Barcelona och och ungefär lika mycket som Rom. Men framförallt gillar jag Paris för att det känns som en stad som man kan åka tillbaka till, igen och igen, precis som med New York. Det blir liksom aldrig tråkigt – det finns alltid mer att se och göra.

Jag har inte så många egna tips till Paris, däremot tänkte jag dela med mig av några som jag fick av er. Tack snälla förresten, ni är så himla fina som tycker och tänker och delar med er!

Vi landade i Paris strax innan lunch och jag hade förbokat en transfer från flygplatsen till hotellet. Det kändes skönt. Jag är i vissa avseenden väldigt bekväm av mig; jag gillar inte köer och jag gillar inte att inte veta saker.

Vid 12-ish checkade vi in och välkomstskålade i champagne. Såklart. Vi bodde på Saint James som min bror valt ut och det var ett riktigt bra hotell om än lite galet på insidan. Det var väldigt pampigt och när man ser bilderna utifrån så tror man att det ligger på landet men det ligger mitt inne i smeten. Utanför entrén finns en stor fontän och på baksidan står som jättestora galna luftballonger i turkost och leopardmönstrat. Det är inga riktiga ballonger utan riktiga väggar men marken som hotellet ligger på är en gammal landningsplats för luftballonger om jag inte minns fel. Det jag gillade allra mest med hotellet var nog baren. Lite som The Campbell Apartment i New York, fast bättre.

Rätt så snart promenerade vi mot Triumfbågen och nerför Champs-Élysées och in på en sidogata och hittade ett lunchställe. Där satt vi en stund och hade det riktigt bra. Sedan vandrade vi vidare ner mot Place de la Concorde och muséet Musée de l’Orangerie i Tuillerierna. Mitt första besök på museum på evigheter – men det känns som att Paris är precis rätt plats för sådant kultur. Och vin.

På kvällen tog vi en snabb middag på ett ställe i närheten eftersom vi skulle iväg till La Fondation Louis Vuitton och en konsert (eller vad man nu ska kalla det) med Kraftwerk. Alla fick 3D-glasögon inför de något åldrande äldre männen som fortfarande levererar enligt den mycket taggade publiken. Jag vet knappt ens vad Kraftwerk är så jag hängde mest bara på och spanade in alla andra. Men det var en snygg show och delen med Tour de France var klart bäst.

Efteråt åkte vi hem och hängde i baren innan vi slocknade supertrötta efter att ha startat dagen strax efter klockan 4 på morgonen.

Lördagen började vi med frukost på Ladurée på Champs-Élysées. Den stod vi oss på hela dagen! Min bror träffade Parisvänner och gjorde den dyraste delen av Paris medan vi andra gick all in på turisteriet. Att åka upp i det stora Pariserhjulet på Place de la Concorde tyckte jag faktiskt var kul – och att åka hop on hop off ger en bra överblick första gången man är i en stad. Sedan gick vi in på La Fayette och jag blev kär i Guerlains parfym La petite robe noir så jag köpte den.

På kvällen hade både jag och min bror fått tipset att äta på en liten men mysig restaurang som heter Buvette så vi åkte dit i god tid innan vanliga Parisare går ut och äter för att vara säkra på att få ett bord rätt så snabbt. Vi beställde in ett gäng smårätter och drack vin. Såklart. Ett superhärligt ställe som kändes väldigt franskt och kul med de små rätterna.

På söndagen var vi alla väldigt trötta. Men är man i Paris så har man annat att göra än att sova så runt 8.30 var vi alla samlade nere i matsalen på hotellet och åt en fantastisk frukost. Små fruktsallader, yoghurt, en korg med kul bröd och croissanter och söta små marmelader. Ja typ allt. Superbra!

Vid 12 promenerade vi mot Trocadero och Palais de Tokyo. Det var kö utanför dörren men det var det till typ alla museum. Till skillnad mot Musée de l’Orangerie så var Palais de Tokyo extremt modern och lite mer konstig konst. De hade en utställning på tema ”Inside” och det var många upplevelser och installationer som verkligen plockade fram många känslor från hela registret. Det var häftigt för att det var så extremt annorlunda.

Vid 17-snåret tog vi en taxi ut till flygplatsen igen och tackade varandra för 56 härliga timmar i Paris som vi verkligen spenderade maximalt. Nästa gång vill jag verkligen vandra runt i lite fler stadsdelar och göra fler saker som jag fått tips om. Typ det här:

> Testa Bertie’s cupcakery (tipstack Emmi)

> Se Eiffeltornet från Trocadero (tipstack Jonna) – vi såg också det från bussen. Sedan behövde vi inte se det så mycket mer tyckte vi. Men överlag tycker jag nog att Eiffeltornet är rätt mäktigt just eftersom det ser ut som det gör. Så totalt omodernt liksom.

> Varuhuset Colette (tipstack Jonna)

> Butiken Merci (har också café) som påminner lite om Illum (tipstack Jonna)

> Promenera runt i Marais (tipstack Jonna som också tipsar om Mokkasins Parisinlägg)

> Frukost på St Regis (tipstack Flora som också bloggat mer här)

> Brunch på La Favorite, 4 Rue de Rivoli (tipstack Ida)

> Falafel i de judiska kvarteren! Ett litet hål i en vägg men för jäkla gott! Enkelt, billigt å smidigt (tipstack Marie)

> Caféet Paul som ligger på Rue Saint-André des Arts vid Saint Michel. Extremt goda croissanter och andra bakverk och väldigt smaskig varm choklad (tipstack Rebecka)

paris saint jamesparis saint jamesparis saint jamesparis palais de tokyo paris

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Vilka fina foton 🙂

  Cecilia Mattsson 2014-11-20 05:02:08 http://www.nattstad.se/vitapioner
  Svara
 • När jag var i Paris i somras tänkte jag att jag inte behövde se eiffeltornet. Har sett det på massa ställen redan liksom. Men alltså! Det var min häftigaste arkitektoniska upplevelse. Det var så fantastiskt mäktigt att det stod där mitt i parken och var, precis som du skriver, så udda och liksom basic. Plus att formen är briljant. Och materialet galet snyggt.

  jeanna 2014-11-19 19:54:42 http://minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Jag gillar också Paris. Skall man bara vara borta ett par dagar är Paris så mycket lättare än tex London, mer kompakt, mer gå-vänlig, lättare att ta till sig. Sen skulle jag mycket hellre bo i London är Paris men det är ju något helt annat.

  Kari 2014-11-19 10:30:45 http://forskojsskull.se/
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger