Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Turia Pitt Ted TalkX

Jag brukar inte ”ha tid” att kolla på Ted Talks. Men jag borde ta mig tid. Inte minst efter att ha sett mitt första Ted TalkX – som jag såg klart från början till slut.

Turia Pitt hamnade i mitt sociala medieflöde. Jag visste inte vem det var först – jag såg en brännskadad kvinna men jag märkte ganska snart att hon var något mycket mer än så. Jag scrollade lite till och klickade in mig på hennes Ted TalkX. Ett talk om livet och vårt medvetande, vad vi väljer att göra och vad vi fastnar i. The most powerful tool is our mind.

Det Turia Pitt säger i sitt Ted TalkX summerar så mycket av det jag tror på. Men hon gör det så mycket bättre!

Och brännskadan? Turia Pitt är ultralöpare och under ett lopp i Australien fastnade hon i en brand. Hon hade ett val: att springa mot branden eller att springa bort från den. Oavsett, så skulle hon möta lågorna.

Förutom den mentala styrka och medvetenhet om livet och vad vi kan göra med det, så handlar Turia Pitts historia också om överlevnad. Om hur branden översköljer henne och smälter hennes kropp – och om hur hon ligger i timmar på de brännheta stenarna och smälter ännu mer. Om hur hon ”aldrig kan springa igen” enligt doktorerna – men springer mindre än ett år efter branden trots att hon måste lära sig att gå, prata – och leva – helt på nytt.

Det är en fantastisk historia – och ett viktigt budskap. Hennes livsglädje inspirerade mig verkligen! Jag är väldigt nyfiken på hennes bok ”Everything to live for”. Mer om Turia Pitt kan du läsa i den här artikeln.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Wow, tack för att du delade!
  Vilket fantastiskt sätt att börja veckan på, hennes ord kommer följa med mig länge.

  Anna . P 2014-11-10 08:25:57
  Svara
 • Vilken kvinna! Vacker, stabil och stolt med tankar värda guld. Tack för att du tipsade om den 🙂

  Anna Jansson 2014-11-07 20:39:15 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Mari: en boost rätt in i systemet!!

  Träningsglädje 2014-11-07 20:37:46
  Svara
 • instämmer, finner inga ord.

  Mari 2014-11-07 19:54:44 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Madelaine: jag känner exakt likadant!

  Träningsglädje 2014-11-07 14:37:01
  Svara
 • Oj oj oj, saknar ord.
  Vilken helt enastående kvinna.

  Madelaine 2014-11-07 13:42:25 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk