Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Soul Cycle

Jag började lördagsmorgonen med en timme på Soul Cycle i Upper West (West 77nd). Det är lätt att boka ett eller flera pass hemifrån Sverige på deras hemsida och klasserna rullar hela dagen lång. Det är imponerande vilken grej detta har blivit – och hur enkelt det är att komma dit och låna ett par cykelskor och köra igång.

Soul Cycle är svettigt; vi kör i en stor sal där cyklarna står tätt, tätt. Musiken dånar, det är nersläckt och rätt mycket partykänsla. Det är fullt ös från nästan första stund och när jag lämnar salen efter klassen är jag mer trött i armarna än i benen.

Vi sitter hela tiden på spinningcyklarna men under sadeln ligger hantlar som används en bit in i passet för några överkroppsövningar. Innan det har vi kört en del armhävningar på cykeln.

Soul Cycle känns inte som cykelträning – men det är träning i samma anda som aerobics, body combat och andra klasser. Det vill säga, det är inte grenspecifik träning för att bli bättre på något utan mer av en workout som råkar vara på cykel. Spinningen hemmavid, där vi pratar pulszoner och mjölksyratröskel, känns på en gång rätt pretentiös och jag funderar ett tag på vilken annan gruppträningsklass som tar sig själv så seriöst som en cykelklass?

Det var perfekt att kicka igång lördagen på Soul Cycle – och det skulle nog funka riktigt bra att avsluta veckan med också på en fredagskväll. Instruktören gör ett bra jobb med att få igång gruppen och få upp stämningen och det är roligt hela vägen! Det är en perfekt workout – det behövs inget eget tänkande och fokuset kan stanna hemma. Skulle jag vilja ha cykelträning däremot så väljer jag den svenska varianten alla gånger!

Har du också testat Soul Cycle? Berätta vad du tyckte!

soul cycle nyc

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Det verkar faktiskt rätt kul! Har (typ) planerat in en resa till New York nästa höst, då ska jag nog testa Soul Cycle!

  Jess 2014-11-03 21:19:55 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Miranda: haha liten värld!!

  Sara 2014-11-02 02:39:46
  Svara
 • Ha! Exakt där var jag också och ”cyklade” för en månad sedan!

  Miranda 2014-11-01 23:48:31 http://Www.laddatliv.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk