Jag var på 30-årsfest i lördags och åt den absolut godaste glutenfria och laktosfria chokladkakan jag någonsin ätit. Den var dessutom raw och vegan. Det borde betyda att man kan äta chokladkaka till frukost?

I USA är man som galna i peanut butter cups och den här chokladkakan kan närmast beskrivas som den – men, den är långt mycket godare än originalet!

Du måste verkligen testa att göra dessa peanut butter cups – det är så enkelt och kräver inte ens ugn. Alla kommer gilla den, inte bara de som diggar kokosolja och raw kakao…

Förresten, sa jag att den var ungefär hur god som helst?

Okej, jag ska sluta tjata. Här är receptet som jag avkrävt Matilda som bakade den här kakan på festen:

LAGER 1

Blanda ihop 0.75 cup mandelmjöl (eller 1 cup havremjöl) med 2 matskedar kakao (jag använder raw kakao för extra hälsoboost), 2 matskedar lönnsirap, 1 matsked kokosolja (jag har denna kallpressade variant) och ett uns salt.

Tryck ut i form som du klätt med bakplåtspapper och ställ in i frysen.

LAGER 2

Blanda ihop 0.5 cup jordnötssmör med 3 matskedar lönnsirap, 1 matsked kokosolja och lite salt.

Häll över det första lagret och ställ in i frysen på nytt.

LAGER 3

Blanda ihop 0.25 cup kakao (igen – välj raw kakao), 0.25 dl kokosolja och 3 matskedar lönnsirap.

Häll överst i formen och frys in några timmar.

Ta ut formen ur frysen och skär i lämpliga bitar. Servera som de är eller med en klick valfri grädde. Förvaras svalt! Om det finns något kvar att förvara det vill säga…

[insert]raw healthy peanut butter cups[/insert][insert]raw healthy peanut butter cups[/insert]

0