När snön kom så kom också längtan efter jul. Lussebak, tända ljus, adventsstjärnor, tryfflar, pyssel och allt sådant där. Vissa grejer är mest kul att tänka på (typ pyssel) medan jag är bättre på att baka saker…

Julklappar känns väldigt lång borta och de senaste jularna har det inte känts som att jag ens tänkt på det; för under många år har vi haft som grej att bara köpa en julklapp var. Vem man ska ge den till har vi gjort som ett lotteri några veckor innan, och så har vi haft ett maxbelopp att köpa för.

Under några jular bakåt i tiden har jag också engagerat mig i olika välgörenhetsgrejer. Förra året såg jag ett upprop på Facebook där några personer engagerade sig att dela ut julklappar till människor som inte har så mycket. De samlade in presentkort (enkelt att skicka digitalt så att man kunde bidra oavsett var i landet man var) – och de följde också upp det efteråt. Det var en så otroligt enkel grej för mig att bidra till!

För några år sedan så anordnade vi träningsevent för olika ändamål; ett år samlade vi in pengar till Stadsmissionen i Stockholm och ett annat år var det katastrofen i Haiti.

Och lika mycket som jag längtar efter julbak och gemenskap och familj och värme inför årets jul – så ser jag faktiskt fram emot att göra något gott för någon annan. Jag tror att det kommer dyka upp massor av initiativ framöver – men jag vill ha era tips!

Vad har ni engagerat er i förut – eller vad planerar ni att engagera er i inför denna jul?

[insert]träningsglädje jul[/insert] Jul i idylliska Alfta [insert]

träningsglädje jul[/insert] En smällkall juldag – mamma och jag åker spark [insert]träningsglädje jul[/insert][insert]träningsglädje jul[/insert] Vi hugger gran – och jag puttar på morfar som puttar på granen så den ska trilla… [insert]träningsglädje jul[/insert] En av dagarna red (nästan) hela familjen islandshäst

0