Grönkål har varit hett länge och jag har gjort grönkålschips ett par gånger nu. Grönkålschips är tillsammans med kanderade nötter schyssta snacks man lätt gör själv och som dessutom boostar hälsokontot. En ytterligare bra grej är att man kan variera det massor!

Hemligheten med grönkålschips enligt mig är att lägga bladen i en bunke och röra om tillsammans med olja och smaksättning så att det når in under bladen. Repa dessutom grönkålen så att du inte får med stammen i mitten för den är inte så god.

Jag smaksatte mina chips med salt och chili medan Mary smaksatte sina med rosmarin.

När du blandat bladen ordentligt i bunke så lägger du ut dem på bakplåtspapper och skjutsar in i ugnen på runt 200 grader. Håll koll på dem så att de inte bränns. Runt 8-10 minuter i ugn brukar vara lagom.

Nästa grönkålsrecept blir i smoothieform. Jag har fått nys om ett recept jag måste testa. Har du något tips med grönkål?

[insert]kale chips[/insert][insert]kale chips[/insert]

0