Har du en Fitbit? Jag har en Garmin Vivofit men när jag ser de nya modellerna från Fitbit blir jag ju lite sugen på att ha en sådan också. Träningsarmband finns med på listan över utmanarna till “Årets julklapp” men jag reagerade först med tanken “det finns ju inga kul nyheter på den fronten”. Några dagar efteråt dök ett pressmeddelande upp i mailen.

Snyggaste modellen tycker jag är Fitbit Surge. Den har en inbyggd gps som mäter tempo, distans, höjd, mellantider, rutthistorik samt träningssammanfattningar.

Den registrerar fler sportaktiviteter, till exempel styrketräning. Och så har man tillgång till sammanfattningar med skräddarsydd mätning, träningsintensitet baserad på puls och kaloriförbrukning.

Dessutom har den smartwatchfunktioner typ nummerpresentation, notifieringar och musikkontroll, direkt ifrån handleden.

Fitbit Surge är den mest avancerade modellen, den kommer också fler modeller som inte har allt som Surge har. En Fitbit Surge ligger på 2500 kr och kommer i färgerna svart, blå och mandarin och finns tillgänglig i början på 2015 i Sverige. Inget som funkar under julgranen alltså, om de inte släpps utomlands först det vill säga.

Andra grejer som kanske blir årets julklapp (enligt Paf) är till exempel: kaffekapselmaskin (odds på 4.00), donation, (7.50), löpskor (7.50), träningsarmband (10.00), träningskort (15.00), längdskidor (25.00), selfiestav (25.00), digital tidningsprenumeration (50.00 – heja Readly!), kaffekvarn (50.00).

[insert]fitbit surge[/insert]

0