Borta är de dagar då man var tvungen att köpa Clif bar när man var utomlands – nu finns de i Sverige! Jag har sett dem finnas med på bloggar lite här och var. Oftast bland de riktigt inbitna. Och nu vill jag också göra hardcore grejer och dra upp en Clif bar ur fickan någonstans på en bergstopp eller på cykel långbortistan.

Ja, det är lite så jag tänker när jag tänker på Clif bar. Vad tänker du?

Om du har lust att vara hardcore på riktigt så ska du springa ultraintervaller på lördag. Pace on earth har anordnat detta ett gäng gånger nu – och på Facebook (facebook.com/paceonearth) får du koll på hela evenemanget. Du kan vara med och springa en mil var tredje timme alltså, under ett helt dygn. Då kan du för övrigt också vinna just energikit med Clif bars!

Clif bar är för övrigt ett sådant där företag med en stark story bakom sig. Istället för att sälja sig till investerare på utsidan så säljer man sig till personalen som jobbar där. Dessutom har man en grön vision; man är bland annat ekologiska och man har infört incentives för att de anställda ska cykla till jobbet och i anslutning till kontoret finns ett gäng träningsmöjligheter (klättervägg, gym, yogastudios…) och tillgång till terapeuter. Dessutom finns möjligheten att ha hund med sig på jobbet – och man donerar en viss del av arbetspersonalens tid till välgörenhetsarbete. Som om inte det var nog ger man personalen 2.5 friskvårdstimmar per vecka – med personlig tränare om man vill.

Det är ju nästan så att man vill åka dit och spana in allt detta! Just välgörenhetsarbetet är en grej som inte är så stort i Sverige (vad jag vet) men som jag tror skulle kunna bli en jättegrej. Långt mycket bättre än nummerlappsaktiviteter tycker jag!

Bilderna nedan är från Clif bar på Instagram. Clif bar säljs t.ex. på Naturkompaniet och på Outnorth.

[insert]clifbar insta[/insert]

0