Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Butternut squash soup – med hemlig ingrediens

Jag vet inte vad butternut squash heter på svenska. Allt jag vet är hur den ser ut och att alla engelsmän som jag träffade i Whistler för 10 år sedan alltid snackade om hur gott det var med soppa gjord på butternut squash. Vet ni vad det heter på svenska? Butternutpumpa?

Det är ingen rund orange pumpa utan den där lite mer beigefärgade som har en liten konstig form!

Jag höftade hejvilt i köket; skar bort skalet och tog bort kärnorna och sedan skar jag pumpan i bitar och fräste i en kastrull med smör. Jag hällde på vatten och buljong och lät koka mjuk – sedan mixade jag den slät och kryddade med salt och vaniljpulver. Ja, vanilj. Jag kände på mig att det skulle bli gott och det blev det.

Som crunchig topping stekte jag några skivor bacon och klickade i den nya färskosten med smak av pesto. Grym kombo.

butternut squash soup

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Tina: DET ska jag göra när jag kommer hem! :)

    Sara 2014-10-31 12:23:15
    Svara
  • Ugnsrosta,mixa och koka ihop med kokosmjölk och kryddor. Mums

    Tina 2014-10-31 12:21:54
    Svara
  • Nina: bra tips, tack!!!

    Karin: jaa gör’t!!

    Sara 2014-10-30 13:38:39
    Svara
  • Funderade just på om jag ska testa och laga något med den där grönsaken. Din soppa ver ju ett bra tips ju! Tack för det!

    Karin FitnessochHälsa 2014-10-30 13:19:30 http://www.fitnessochhalsa.se/
    Svara
  • Min favvopumpa! Att rosta den i ugnen är ju dessom bra för att slippa det där skitjobbiga skalandet (tog mig bara ett par år att fatta…) sen gräver du bara ur den! Mina tips: bytte sötpotatis mot butternut i ”hello green”-receptet på soppa (det med kokosmjölk, kanel och citron). Skivor med salt och curry i ugnen också supergott tillbehör…

    Nina L 2014-10-30 12:40:14
    Svara
  • Louise: det ska jag testa nästa gång!

    Sara 2014-10-29 22:06:15
    Svara
  • rekommenderar att rosta den även för soppa snarare än att koka – den framhäver ännu mer sin goda smak då! t ex ugnsrosta två halvor med halvorna fyllda med vitlök och kryddor (timjan, rosmarin eller vad man nu tycker passar). koka separat buljong med kanske morot, selleri och lite lök, och bara blanda i pumpan i slutet och mixa ihop…

    louise 2014-10-29 21:26:36
    Svara
  • Charlotta: ja då måste du verkligen prova!!

    Kari: men jäklarns det där lät ju gott!

    Träningsglädje 2014-10-29 21:21:46 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Det är en av mina favoritgrönsaker (fast jag säger det om mycket). Jag skall prova vanilj men kan också tipsa om lime i soppan. Annars brukar jag rosta den, till exempel i halvor med lite getost på de sista minuterna. Mums!

    Kari 2014-10-29 21:14:21 http://forskojsskull.se/
    Svara
  • Måste testa denna! Har fullkomligt snöat in på butternut de senaste dagarna men soppa har jag faktiskt inte provat ännu :)

    Charlotta Sofia springer och trimmar 2014-10-29 21:05:41 http://www.springerochtrimmar.se
    Svara
  • Johanna: haha tack

    Sara 2014-10-29 20:33:19
    Svara
  • Butternutpumpa lär vara svenska namnet, jo! :)

    Johanna 2014-10-29 20:24:14 http://curroergosum.ratata.fi/blogg
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Amelia Widell
Mode
Linn Eklund
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sanne Alexandra
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Flora Wiström
Home
Sanna Fischer
Lifestyle
Linn Herbertsson
Man
Marcus Schuterman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Kevin Triguero
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Viktor Frisk
Man
Johan Hurtig
Man
Philip Conradsson
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Emelie Wikström