Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Fitbit

Har du en Fitbit? Jag har en Garmin Vivofit men när jag ser de nya modellerna från Fitbit blir jag ju lite sugen på att ha en sådan också. Träningsarmband finns med på listan över utmanarna till ”Årets julklapp” men jag reagerade först med tanken ”det finns ju inga kul nyheter på den fronten”. Några dagar efteråt dök ett pressmeddelande upp i mailen.

Snyggaste modellen tycker jag är Fitbit Surge. Den har en inbyggd gps som mäter tempo, distans, höjd, mellantider, rutthistorik samt träningssammanfattningar.

Den registrerar fler sportaktiviteter, till exempel styrketräning. Och så har man tillgång till sammanfattningar med skräddarsydd mätning, träningsintensitet baserad på puls och kaloriförbrukning.

Dessutom har den smartwatchfunktioner typ nummerpresentation, notifieringar och musikkontroll, direkt ifrån handleden.

Fitbit Surge är den mest avancerade modellen, den kommer också fler modeller som inte har allt som Surge har. En Fitbit Surge ligger på 2500 kr och kommer i färgerna svart, blå och mandarin och finns tillgänglig i början på 2015 i Sverige. Inget som funkar under julgranen alltså, om de inte släpps utomlands först det vill säga.

Andra grejer som kanske blir årets julklapp (enligt Paf) är till exempel: kaffekapselmaskin (odds på 4.00), donation, (7.50), löpskor (7.50), träningsarmband (10.00), träningskort (15.00), längdskidor (25.00), selfiestav (25.00), digital tidningsprenumeration (50.00 – heja Readly!), kaffekvarn (50.00).

fitbit surge

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Jag har en fitbit. För mig har det nog varit mest intressant med att se hur många steg jag de facto går, det var som jag anade, minst 10 000 steg. OCH sömnen, det är coolt att se hur mina sovvanor är, det går ihop med orken helt klart. Men jag orkar absolut inte att lägga in mat, forget it. Hehe…

  Dietandthecity/Alex 2014-10-28 21:11:38 http://dietandthecity.styledevie.se/
  Svara
 • Jag har en Fitbit Flex som jag fick som recensionsexemplar i maj och den har hängt med dag ut och dag in sen dess. Springer med Garmin, men har flexen på i alla fall. Tycker den är diskret och funkar till alla klädslar, även om det säkert skulle finnas snyggare armband att ha t.ex. på bröllop, dop, begravningar och examensfester (dit mitt armband fått följa med).

  Johanna 2014-10-28 19:25:25 http://curroergosum.ratata.fi/blogg
  Svara
 • Har också en fitbit flex och den har sen jag fick den i januari blivit ett naturligt inslag i min vardag. 15k steg ska jag gå, inte en meter mindre. Liksom. Man kan också tävla, om man gillar tävlingsmomentet.. men det gör inte jag 🙂

  Mimmi 2014-10-28 17:46:14
  Svara
 • Cicci: jag som tyckte att denna var så osportig. haha! och jag är nog den som gillar denna look till kavaj. men jag kan förstå din poäng. vore toppen om man kunde byta armband till något annat!

  Lindah: kul! kanske måste kolla lite närmre på denna…

  Sara 2014-10-28 13:33:53
  Svara
 • Jag har en FitBit Flex. Fick den i julklapp förra året faktiskt 🙂 Super nöjd och gillar den. När jag är ute och springer använder jag min Garmin210. Men fitbiten sitter på hela tiden och mäter stegen och uppmuntrar mig att ta trappan istället för hissen 🙂

  Lindah 2014-10-28 13:30:22 http://www.grodfamiljen.se
  Svara
 • Jag undrar varför alla träningsarmbanden har en så sportig (och ofta plastig) design. En del av tiden kommer de ju att användas till träningskläder och då finns det väl inget att invända. Men de har ju en massa funktioner (stegräknare, puls, stillsittande-larm etc.) som bara är aktuella om det sitter på armen jämt.

  Många användare har ju business-klädsel till vardags och då sitter den sportiga looken inte speciellt bra nedanför kavajärmen (om en nu inte vill ägna första kvarten av vartenda möte åt att svara på frågor om varför en har pulsklocka på sig till vardags). Jag önskar mig ett träningsarmband som skulle låna lite mer design av klassiska klockor!

  Cicci 2014-10-28 13:19:06
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk