Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Pay it forward

När snön kom så kom också längtan efter jul. Lussebak, tända ljus, adventsstjärnor, tryfflar, pyssel och allt sådant där. Vissa grejer är mest kul att tänka på (typ pyssel) medan jag är bättre på att baka saker…

Julklappar känns väldigt lång borta och de senaste jularna har det inte känts som att jag ens tänkt på det; för under många år har vi haft som grej att bara köpa en julklapp var. Vem man ska ge den till har vi gjort som ett lotteri några veckor innan, och så har vi haft ett maxbelopp att köpa för.

Under några jular bakåt i tiden har jag också engagerat mig i olika välgörenhetsgrejer. Förra året såg jag ett upprop på Facebook där några personer engagerade sig att dela ut julklappar till människor som inte har så mycket. De samlade in presentkort (enkelt att skicka digitalt så att man kunde bidra oavsett var i landet man var) – och de följde också upp det efteråt. Det var en så otroligt enkel grej för mig att bidra till!

För några år sedan så anordnade vi träningsevent för olika ändamål; ett år samlade vi in pengar till Stadsmissionen i Stockholm och ett annat år var det katastrofen i Haiti.

Och lika mycket som jag längtar efter julbak och gemenskap och familj och värme inför årets jul – så ser jag faktiskt fram emot att göra något gott för någon annan. Jag tror att det kommer dyka upp massor av initiativ framöver – men jag vill ha era tips!

Vad har ni engagerat er i förut – eller vad planerar ni att engagera er i inför denna jul?

träningsglädje jul Jul i idylliska Alfta 

träningsglädje jul En smällkall juldag – mamma och jag åker spark träningsglädje julträningsglädje julVi hugger gran – och jag puttar på morfar som puttar på granen så den ska trilla… träningsglädje jul En av dagarna red (nästan) hela familjen islandshäst

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Åsa: hoppas du hittar några fina initiativ i år!

  Anna: 🙂

  Maggan: jag med!

  Pernilla: så bra!

  JHH: ja det var himla mysigt igår – första riktiga liksom

  Katten: tack för tips!!! finns mycket ja!

  L: åh vad bra!

  Sara 2014-10-23 12:06:51
  Svara
 • For tiden er jeg bla engasjert i traumearbeid. Traumefeltet innenfor psykisk helsearbeid er det alt for lite fokus på, men det kommer seg og det er bra! Har et prosjekt jeg funderer på som jeg faktisk har tenkt å sende deg en mail om!

  Ellers med nyutdannet besøkshund er jeg jo engasjert i det også. Håper vi kan få mange fine besøk nå fremover mot jul. Jeg ser for meg at hunden ville kledd en rød, julete sløyfe 😉

  L 2014-10-23 11:51:46
  Svara
 • Ååååh vad jag ser fram emot en ledig jul med massor av pyssel (för mig är det framförallt julrim och bakning)!

  Jag och Sara har tänkt att stå i soppkök på julafton. Sen gillar jag ju verkligen initiativen som hjälper kämpande föräldrar att kunna ge julklappar till sina barn (tror att http://stadsbrudskaren.se/ brukar göra något liknande). Och så finns det ju massor av ensamma personer, äldre. Mycket att göra med andra ord!

  Katten - Bucket Life 2014-10-23 10:57:35 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Jag har också börjat längta efter vintern&julen nu. Mest är det nog längtan efter all belysning i fönster och med granen, det mysiga ljuset som skapar lugn. Och så längtar jag efter den där långsamma joggen i den första snön (vi har inte så mycket snö hos oss) 🙂

  JHH 2014-10-23 10:56:49 http://jhh.blogg.se
  Svara
 • Här kan man packa en låda med mat o förnödenheter/Leksaker/kläder/julklappar, Kryssar i vad som finns i lådan så åker den iväg till en familj i ett Uland nära oss och sprider glädje.

  Dessutom finns det en insamling i centrum dit man kan föra (nya) leksaker/kläder/presentkort som blir julklapp till barn vars familjer inte har råd med julklappar. Dessa julklappar delas ut här i vårt närområde.

  Jag ska delta i båda!

  Pernilla 2014-10-23 08:12:44
  Svara
 • Wow! Vilka underbara bilder. Jag håller tummarna för att vi får lite vitt här nere i söder till vinter.

  Maggan 2014-10-23 08:07:33 http://treblir4.blogspot.com
  Svara
 • Säger som Åsa, du satte igång tankehjulet! Får se vad jag kommer på! Så länge fascineras jag av dina snöbilder, ser grymt mysigt ut!

  Anna (orka mera) 2014-10-23 07:55:09 http://Piggelina.se
  Svara
 • Ljuvliga vinter! Hos oss är det regnslask än, men dina bilder får mej att längta efter både snö och jul…

  Jag har inte gjort någon speciell insamling till jul tidigare, men tycker idén var fantastisk, och genast började tankehjulet snurra… Superbra idé!

  Åsa 2014-10-23 07:27:05 http://www.energikompaniet.ax/blogg
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk