Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Att springa är att leva

Mörkt, stormigt och regnigt. Jag mindes hur underbart det var att springa i just det vädret förra gången – så jag hade inga problem att komma ut ikväll. Jag funderade mest över hur jag skulle hålla telefonen torr, när det är skitväder behöver jag lyssna på något annat än vindens dunder i mina öron.

Jag var ute i ungefär 40 minuter och hann springa 2 längre tröskelintervaller. Det var sjuhukt länge sedan jag sprang kvalitet eftersom en muskel i ryggen strulat men det kändes bra idag. Det kändes faktiskt fantastiskt. Och det finns inget annat att säga än det som redan sagts i det här inlägget:

Att springa är att leva. Men det behöver ju inte betyda att ju snabbare man springer desto mer lever man. Kanske är det tvärtom. Att den största njutningen infinner sig när man sänker tempot och vågar springa långsamt. När andningen är stabil och man flyter fram i en skön miljö, längs med havet, vid foten av ett berg eller varför inte på en stig i skogen?

Men visst är det skönt att ta ut sig ibland och köra stenhårda backintervaller tills lungorna skriker och benen blir till gelé. Då känner man verkligen att man lever. Oavsett intensitet, distans och terräng så är löpning en naturlig del av livet för många människor. 

Människan är född att springa och har sprungit sedan urminnes tider. Nu är det är upp till oss som älskar löpning att förvalta detta arv på bästa sätt – i sommar och under resten av året.

Texten är från kampanjen med Craft Sportswear från i våras som jag var med i tillsammans med bland annat  Meraf Bahta som sedan sprang hem en seger på EM och på Tjejmilen. Jag tycker att det är en briljant text.

snöskolöpning åre träningsglädje Efter ett löppass i Åre i vintras. löpning tylösand träningsglädje traningsgladje.se Löpning på Tylösand på vårvintern. vinterlöpning winter running TRANINGSGLADJE.SE TRÄNINGSGLÄDJE Löpning på en landsväg i Hälsingland en decemberdag. backlöpning i åre sara Backintervaller runt knuten här i Åre på vårvintern. löpning i backe med stavar 2 sara Backintervaller med stavar i Sälen för ett år sedan. alperna badgastein löpning 11 träningsglädje Löpning på en alptopp i Österrike, fast här står jag i och för sig still… långholmen löpning Stockholm i mitt hjärta – Långholmen. löpning sararonne Fantastisk skogslöpning söder om Båstad. högbo löpning Vacker vinterlöpning i Högbo en vacker – men kall – dag. kläder för vinterlöpning Jag och min springhund, som leker i himlen med alla andra fantastiska bästa kompisar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Mari: 🙂

  Erica: tack! det är verkligen underbart att springa för upplevelsens skull!!

  Lina: ja, vi har alla downdays!!

  Sara: jag med!

  Erica: krya massor!

  Karin: så skönt!!

  Annie: välkommen upp

  Åsa: löparknä har jag, tack och lov, varit förskonad från, så jag är nog inte rätt person att uttala mig om det… hoppas det går över snart!

  Emma: tusen tack vad glad jag blir!

  Marja: nä vad tråkigt! testat andra skor?

  Siri: åh vad glad jag blir, tack

  Mary: tack tack tack!

  Sara Borg: tack, har nog omedvetet sugit åt mig av löpteknik under flera år… 🙂

  Emma: tack vad glad jag blir

  Madeleine: eller hur!!

  Malin: jag lade den i en tunn mössa i funktionsmaterial som jag höll i handen och stack iväg och sprang. brukar ha den i en fick annars men när det verkligen öööser ner är det dumt. man kan lägga i plastpåse också. förebygg genom att ha lite riskorn i! nej inget skämt!

  Sara 2014-10-12 12:48:00
  Svara
 • Håller med, riktigt bra text! Och lika fina bilder!! Hur löste du det med iphonen? Har samma problem om det är dåligt väder, då har jag gärna nått att lyssna på, men problem att ta med mobilen för den får ju inte bli blöt

  Malin 2014-10-12 10:29:13
  Svara
 • Jag håller med. Den mest talande texten på länge.
  Man vill liksom ut och springa på en gång.

  Madelaine 2014-10-10 20:20:30 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Åh, Sara! Dina bilder! Så fantastiska och inspirerande!

  Emma 2014-10-10 15:45:07 http://ptbyemma.se
  Svara
 • Riktigt fina bilder med härliga omgivningar – men mest beundrar jag ditt löpsteg som är både lätt och snyggt. Det gör mig motiverad att fortsätta nöta in och stärka upp mitt steg och min kropp.

  Sara Borg 2014-10-10 14:51:42 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
 • Men åh vad glad jag blir när jag ser bilderna, sådär så det liksom känns i hjärtat! Otroligt inspirerande, två tummar upp! Precis sådär hälsosam och stark som du är vill man ju bara och åhh vad jag längtar till landet och hus när jag ser bilderna. <3 från mig

  Made by Mary 2014-10-10 09:58:38 http://www.madebymary.se
  Svara
 • Fantastiska bilder!!! Jag blir så inspirerad av dig – du strålar!! 🙂 🙂

  Siri 2014-10-09 22:09:48
  Svara
 • Vilken känsla du förmedlar! Älskar den inställningen. Synd bara att jag får ont i knät när jag springer…

  Marja - Baka Sockerfritt 2014-10-09 11:35:40 http://bakasockerfritt.se/
  Svara
 • Hej!
  Jag har läst din blogg ett tag och har precis hittat din pod. Jag har alltid gillat din blogg och gillar dig ännu mer nu när jag hittat din pod när man får en ytterligare dimension av dig som person! Så kloka tankar och ett stort plus i kanten är din behagliga röst 🙂 Tack!
  //Emma

  Emma 2014-10-09 10:18:05
  Svara
 • Men vilket härligt inlägg, och vilka härliga bilder! Jag har varit en riktig löpare men nu kommer jag knappt två kilometer pga löparknä, är det något som du har känt av tidigare, har du i sådant fall något tips för det?

  Kram Åsa

  Åsa 2014-10-09 09:33:29 http://asawassberg.shapemeup.se
  Svara
 • Vilka fantastiska bilder!!! och så klokt! åh vad jag vill åka till Jämtland och springa nu…

  Svara
 • Jaaa, att springa är verkligen att leva! Jag är själv överlycklig för att jag har kommit igång med att springa igen.
  Vilka underbara springbilder då bjuder på!

  Karin FitnessochHälsa 2014-10-08 22:24:09 http://www.fitnessochhalsa.se/
  Svara
 • Underbart inlägg – blir alldeles glad i hela kroppen av att läsa det!!:-) nu längtar jag ännu mer tills min tredje halsfluss på två månader blir bra så jag också kan ge mig ut och springa…

  Anna 2014-10-08 22:09:51
  Svara
 • Nu fick du mig att längta efter snö!

  Sara 2014-10-08 22:03:48
  Svara
 • Fantastiskt inlägg! Texten från kampanjen är så himla bra. Idag hade jag en väldigt tung runda, men sådana kommer ju också. Hoppas på bättra känsla nästa gång!

  Lina 2014-10-08 21:37:49
  Svara
 • Härligt o så sant, att löpa är att leva! Härliga bilder, vilken träningsglädje du utstrålar.

  Erica 2014-10-08 21:16:04
  Svara
 • Älsk på det inlägget rakt igenom =)

  Mari 2014-10-08 21:15:46 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind