Och så hände det äntligen: den första snön kom till Åre. Inte bara som ett tunt täcke uppe på en topp man bara ser via en dålig webbkamera. Utan riktiga, stora flingor som singlat ner hela dagen.

Nordanvinden går in i märgen och huset har inte vant sig vid kylan ännu. När solen skiner så är här som ett litet växthus, men om kvällen sjunker temperaturen. På balkongen står ännu tomatplantan som inte riktigt visste vad den ville med sitt liv under sommaren. Två stackars gröna tomater hänger på en kvist. I en annan kruka växer sallad som jag skördade så sent som förra veckan. Jordgubbsplantorna har däremot för länge sedan emigrerat söderöver till en helt annan växtzon.

Även fast jag längtat efter uteträning och underställ så räknade jag inte med den där vinden från norr. Den som liksom kryper under skinnet. I alla fall inte just idag. Så jag tar baddräkten och går på spa istället. Simmar några längder och kryper upp på en bänk högt upp i bastun.

[insert]första snön i åre[/insert]

0